Celebrity Cruises onthult details van Celebrity Edge

Celebrity Cruises heeft maandag nieuwe details bekendgemaakt van haar toekomstige cruiseschip Celebrity Edge, de eerste in een nieuwe klasse schepen van de Amerikaanse premium cruisemaatschappij. Het schip, dat plaats gaat bieden aan 2.918 passagiers, zal enkele noviteiten bevatten waaronder een bewegend platform genaamd Magic Carpet aan de zijkant van het schip, en bijzondere suites in een modern, luxe design.

Het schip is door middel van de nieuwste 3D technologie ontworpen door een lijst van indrukwekkende architecten en ontwerpers. “Celebrity Edge is een van de meest spannende, innovatieve en transformerende schepen waarbij ik betrokken ben,” zegt Richard D. Fain, CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. “De nieuwe kenmerken en verfijnde design zetten een nieuwe standaard.”

Accommodaties

Nieuwe revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen de hut en het balkon. De nieuwe Edge hutten met een Infinite Veranda introduceren een drempelloze ruimte van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water. Door middel van één knopje krijg je direct ruime toegang tot de zee. Een andere knop zorgt ervoor dat je het licht en temperatuur zelf kunt regelen. Het nieuwe design voegt 23% meer oppervlakte toe en 10% grotere badkamers dan de Celebrity Solstice klasse.

The Retreat en nieuwe suite categorieën

De ultieme plek om rust te vinden, zal “The Retreat” gaan heten. Een privé zwembad, een The Retreat Lounge met een persoonlijke butler en een exclusief Suite Class Restaurant “Luminae @ The Retreat” zorgen voor een nieuwe ervaring. Het aantal suites wordt verdubbeld met bovendien twee spectaculaire nieuwe Iconic Suites die boven de scheepsbrug gesitueerd zijn. De Iconic Suites omvatten twee slaapkamers, twee badkamers, eetkamer, woonkamer en een 270 graden balkon. De andere nieuwe klasse zijn de Edge Villas met een privé zwembad en directe toegang tot The Retreat Sundeck.

Magic Carpet

De Celebrity Edge zal van veraf herkenbaar zijn door de Magic Carpet. Aan de zijkant van het schip beweegt een platform ter grootte van een tennisbaan, langs de zijkant van het schip van boven naar beneden. Op de top bevindt zich een specialiteitenrestaurant voor 90 gasten. Ter hoogte van dek 14 zorgt de Magic Carpet voor uitbreiding van het zonnedek en zwembad. Op dek 5 wordt het een buiten dineer-optie bij restaurant Destination Gateway. Celebrity Edge krijgt haar thuisbasis in Fort Lauderdale, Florida vanaf 16 december 2018. Het schip wordt momenteel gebouwd bij STX France.

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)