Kiel gelegd van MS Nieuw Statendam op scheepswerf Fincantieri

Maandag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera (Venetië) de kielleggingsceremonie plaatsgevonden van het MS Nieuw Statendam, het tweede cruiseschip in de Pinnacle-klasse van Holland America Line. Het eerste blok dat in het droogdok werd geplaatst is 11,3 meter lang, 38,4 meter breed en weegt ongeveer 260 ton. Het maakt onderdeel uit van het centrale gedeelte van het zusterschip van het MS Koningsdam. Het MS Nieuw Statendam heeft een brutotonnage van 99.800 en een capaciteit van 2.650 passagiers (1.300 hutten). Het komt volgens planning eind 2018 in de vaart.

De kiellegging is een van de eerste mijlpalen in de bouw van het MS Nieuw Statendam. Eerder, op 8 juli 2016, werd op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo het eerste stuk staal gesneden van een segment van de boeg. Dit 3.900 ton zware onderdeel werd over zee vervoerd naar de werf in Marghera.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.