Debuut Majestic Princess: de totstandkoming

Eind deze maand komt het nieuwe cruiseschip van Princess Cruises, de Majestic Princess, in de vaart. Ze zal voor de eerste keer haar schoonheid tonen tijdens een previewcruise en aansluitend haar formele maiden voyage in de Middellandse Zee. Het is het derde cruiseschip in de succesvolle Royal klasse voor de premium cruisemaatschappij. Het 18e en grootste schip in de vloot zal in veel opzichten lijken op haar zusterschepen Royal Princess en Regal Princess maar de Chinese flair maakt haar uniek. De Majestic Princess is namelijk speciaal voor de Chinese cruisemarkt gebouwd.

De bouwstart van een Chinese Princess

Bij oplevering van de Majestic Princess (4.250 passagiers, 1.780 hutten, 1.350 bemanningsleden) op 30 maart 2017 door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri kwam er een eind aan een bouwproces die meer dan 20 maanden in beslag nam. Na ondertekening van het bouwcontract, die een waarde bedroeg van ongeveer 600 miljoen euro, eind juli 2014 startte exact een jaar later de formele constructie. In juli 2015 werd de kiel gelegd tijdens een feestelijke ceremonie op de Monfalcone scheepswerf van Fincantieri. Het betekende het plaatsen van het eerste blok van het schip met een brutotonnage van 144.216, een lengte van 330 meter en een hoogte van 68 meter.

Ceremonie kiellegging

Niet 1 maar 2 majestueuze namen

Het nieuwbouwschip kreeg in oktober 2015 pas echt haar identiteit met de bekendmaking van haar naam: Majestic Princess. ‘Royal Princess en Regal Princess zijn genoemd naar voormalige iconische schepen. De naam Majestic Princess is daarentegen gekozen door onze medewerkers. De naam past bij de Princess Cruises beleving in China en ze zal een fantastische ervaring bieden aan onze Chinese gasten’, aldus een trotse Jan Swartz, president van Princess Cruises. Ze krijgt ook een Chinese naam op de boeg, 盛世公主号 (Shèng Shì Gong Zhu Haò), een interpretatie bedacht door de Chinese medewerkers van Carnival. Het heeft de betekenis van ‘Grote Wereld’ of ‘Grote Geest’.

2 namen op de boeg

Tewaterlating door Mamma

Begin februari 2016 maakte Princess Cruises bekend dat de Italiaan Dino Sagani de kapitein wordt van de Majestic Princess. Dino Sagani is sinds 1995 in dienst van Princess Cruises. In 2007 werd hij gepromoveerd tot kapitein. Sindsdien was hij de eindverantwoordelijke op diverse Princess-schepen. Sagani’s moeder, Graziella Dussi Sagani, speelde in dezelfde maand de hoofdrol tijdens de volgende mijlpaal in de totstandkoming van het schip. Ze fungeerde als doopmoeder, ‘madrina’, van de traditionele ceremonie rond de tewaterlating van de Majestic Princess in het bouwdok van Fincantieri in Monfalcone. Zij sneed een koord door waardoor het dok zich begon te vullen met water.

Kapitein Dino Sagani
Madrina Graziella Dussi Sagani

Debuut van nieuwe boegschildering

Princess Cruises maakte op het Chinees Nieuwjaar tevens bekend dat de Majestic Princess het eerste cruiseschip in de vloot is met een boegschildering van het logo van de rederij. De nieuwe look wordt de komende jaren doorgevoerd op alle schepen van Princess Cruises. Het moet de soepele en vloeiende lijn van de golven op zee symboliseren en de spanning en avontuur vertegenwoordigen van het ontdekken van het beste wat de wereld te bieden heeft op een cruisevakantie bij Princess. Het moderne geavanceerde design is ontworpen om de premium ervaring van Princess Cruises te versterken.

De nieuwe boegschildering

Succesvolle testen en overdracht

Het zou nog weer bijna een jaar duren voordat de Majestic Princess zover was om de eerste proefvaart te ondergaan. Begin januari 2017 werden enkele dagen diverse testen uitgevoerd voor de kust van Italië in de Adriatische Zee. Een team van officieren en ingenieurs beproefden succesvol de technische en mechanische systemen van het schip. Het personeel en werknemers legden daarna de laatste hand aan het schip.

Op 30 maart 2017 vond op op de Monfalcone scheepswerf,in het bijzijn van de Italiaanse Minister-President Paolo Gentiloni, de officiële overdracht en vlaggenceremonie (Bermuda vlag) van de Majestic Princess plaats van Fincantieri aan Princess Cruises. Vanaf vrijdag 31 maart 2017 zal ze haar naam eer aan gaan doen in de Middellandse Zee en vervolgens de Chinese wateren.

De crew van de Majestic Princess

Cruisereiziger Marco zal meevaren op de maiden voyage van de Majestic Princess en live verslag doen van de reis en alle faciliteiten aan boord via haar website en sociale media.

Boek een cruise op de Majestic Princess bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!