Mein Schiff 1 naar Thomson Cruises als TUI Explorer

Mein Schiff 1

De huidige Mein Schiff 1 van TUI Cruises zal zoals eerder bekend gemaakt, de vloot van TUI cruises verlaten. Het schip gaat in 2018 naar de Britse zusterrederij Thomson Cruises. Het cruiseschip zal daarbij de nieuwe naam TUI Explorer gaan dragen.

In 2018 verlaat de Mein Schiff 1 de vloot en wordt ze bij TUI Cruises vervangen door het nieuwbouw schip Mein Schiff 1. Dit is het vijfde nieuwbouwschip voor de Duitse rederij.

De TUI Explorer zal vanaf mei 2018 voor de Britse markt gaan varen vanuit Palma de Mallorca. Het cruiseschip wordt gerenoveerd en krijgt onder andere een nieuw sushi restaurant. Er komen bovendien 14 nieuwe familiehutten (tot 5 personen) met grote balkons. De TUI Explorer wordt het grootste schip in de vloot van Thomson.

De Mein Schiff 1 (1924 passagiers) is een cruiseschip uit uit de Century-klasse en werd in 1996 gebouwd voor Celebrity Cruises. Ze kreeg de naam MV Galaxy mee. Dat werd in 2008 veranderd in Celebrity Galaxy. Een jaar later kwam het in de vloot van de Duitse rederij TUI Cruises.

Thomson is bezig met een vergroting van de vloot. In 2018 heeft de rederij uiteindelijk zeven schepen: Thomson Majesty, Thomson Spirit, Thomson Celebration, Thomson Dream, TUI Discovery, TUI Discovery 2 en dus de TUI Explorer.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)