Video: MSC Meraviglia begonnen aan haar eerste proefvaart

Donderdag is het grootste cruiseschip dat ooit is gebouwd voor MSC Cruises, MSC Meraviglia, begonnen aan haar eerste proefvaart. Rond 07:30 uur ‘s ochtends vertrok het eerste schip in de Vista klasse vanaf de scheepswerf van STX France in het Franse Saint-Nazaire. Het zal op zee o.a. in de Golf van Biskaje uitgebreid de technische en mechanische systemen testen. Daarvoor zijn 350 arbeiders en technici aan boord. De MSC Meraviglia (5.700 passagiers) wordt zondag weer terugverwacht in Saint-Nazaire. Oplevering staat begin juni van dit jaar gepland.

De MSC Meraviglia vaart in haar eerste zomer, herfst en winter 2017, routes in de Middellandse Zee naar Genua, Napels, Messina, Valletta (Malta), Barcelona en Marseille. Opstappen kan in meerdere havens. Cruises zijn boekbaar vanaf €385 o.a. via:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!