Veertigste editie van de Wereldhavendagen wordt ‘Werelds!’

Wat ooit begon als een ééndaags evenement ‘Maritiem ‘78’ is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse maritieme festival met honderdduizenden bezoekers. In het eerste weekend van september wordt de Wereldhavendagen dan ook voor de veertigste keer gehouden. Het thema van het evenement is ‘Werelds!’. Een thema dat recht doet aan de grootsheid van de Rotterdamse haven, die ons land letterlijk met de wereld verbindt.

Donderdag 6 april vond in Rotterdam voor deelnemende partijen en relaties de ‘Kick-off’ van dit evenement plaats. Daarbij werd ook teruggekeken op publieks- en waarderingscijfers van het afgelopen jaar. In 2016 kwam van de 380.000 bezoekers ruim 50% van buiten de regio Rotterdam. Een kwart van de bezoekers is jonger dan veertig jaar. De grootste groep had een leeftijd van tussen de veertig en zestig jaar. Gemiddeld negentig procent van de bezoekers gaf aan in de komende jaren weer terug te komen en het evenement als geheel de hoogste waardering.

Voor de komende editie van de Wereldhavendagen zal het programma de vaste basis ingrediënten bevatten. Het driedaagse evenement start vrijdag 1 september traditioneel met een programma voor scholieren en studenten van basisschool tot universiteit. De kades staan vanaf dat moment vol met presentaties en schepen liggen afgemeerd van de Parkhaven tot aan de Rijnhaven. Overdag zijn vrijwel continue op het water bij de Erasmusbrug en de Rijnhaven demonstraties te zien. Bezoekers kunnen daarnaast met excursies dieper de haven in. Het avondprogramma op de zaterdag belooft dit jaar grootser dan ooit tevoren te worden. Tijdens dit maritieme en muzikale spektakel treedt een breed pallet van artiesten op vanaf schepen op de Nieuwe Maas. Grote afwisseling, hoog tempo en verrassende muzikale samenwerkingen zijn uitgangspunt in het avondprogramma voor dit jaar. De komende maanden zal meer bekend worden gemaakt over de artiesten en schepen die aan het avondprogramma mee gaan doen.

Directeur van de Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx: “Het thema van de Wereldhavendagen is ‘Werelds!’. We willen hiermee laten zien dat de haven van Rotterdam in de wereld staat en daarmee de wereld in Rotterdam. Het is de haven waar innovatie voorop staat en dat willen we tijdens het evenement zeker laten zien. We gaan daarnaast tijdens deze jubileumeditie de nadruk leggen op een fantastisch groot showprogramma op de zaterdagavond. Daarbij gaan we de geluiden van over de hele wereld in de show samen laten komen.”

De Wereldhavendagen presenteert zich ook steeds meer online. Ruim tweeënnegentig procent van de excursies werd afgelopen jaar al online geboekt. Naast veelvuldig bezoek op de website, voor en tijdens het evenement, zal de Wereldhavendagen dit jaar ook weer online verbinding zoeken met de bezoekers. Er wordt daarbij onder andere gebruik gemaakt van een videoblogs van een Port Reporter en diverse berichten op Facebook, Twitter en Instagram.

(Persbericht Port of Rotterdam)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)