Costa Cruises introduceert nieuwe wijnlijst aan boord

Costa Cruises is een samenwerking aangegaan met La Banca del Vino (The Wine Bank) in Pollenzo om tot een nieuwe wijnlijst te komen voor de gehele vloot. De nieuwe lijst bestaat uit 100 wijnen die zorgvuldig zijn gekozen deels op basis van haar Italiaanse afkomst. Ze zijn afkomstig uit 19 Italiaanse regio’s en landen als Frankrijk, Portugal, Spanje, Nieuw-Zeeland, Australie en de Verenigde Staten.

De selectie, die reeds beschikbaar is op alle schepen, is verdeeld in 4 categorieen, zichtbaar door een klein logo naast elke categorie. Gasten kunnen kiezen uit duurzame wijnen, biologische wijnen, territoriale wijnen en wijnen die goed combineren met Italiaanse regionale gerechten. Naast deze nieuwe selectie zijn aan boord uiteraard ook de traditionele Italiaanse en internationale wijnen verkrijgbaar.

De duurzame wijnen zijn geselecteerd uit wijnen die zijn gemaakt door wijnhuizen die landbouwmethoden hanteren die de laagst mogelijke impact hebben op het milieu en die de biodiversiteit beschermt. De biologische wijnen zijn geselecteerd uit wijnen die geen synthetische chemicalien bevatten en bestaan uit druiven die zijn geteeld zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!