Mein Schiff 6 in Turku overhandigd aan TUI Cruises

Mein Schiff 6

Zes dagen eerder dan gepland heeft de Duitse cruisemaatschappij TUI Cruises haar nieuwste cruiseschip, Mein Schiff 6, in ontvangst genomen van de Meyer Turku werf in Finland. Dit werd gevierd met een officiële ceremonie met o.a. Wybcke Meier en Frank Kuhlman, CEO en CFO van TUI Cruises, en Dr. Jan Meyer, CEO van Meyer Turku Oy. Mein Schiff 6 is het vierde nieuwbouwschip dat in Turku voor TUI Cruises is gebouwd.

Aan het einde van de middag zijn de Mein Schiff 6 en haar 1.000 bemanningsleden vertrokken richting Duitsland. De eerste Duitse haven die wordt aangedaan is Kiel. Daarna volgen enkele previewcruises met reisagenten, media en eerste gasten. Op 1 juni wordt Mein Schiff 6 vervolgens gedoopt in de haven van Hamburg voor de Elbphilharmonie. Doopmoeder is Iveta Apkalna, de Letse organist van de concertzaal.

Na de doop en maiden voyage vaart de Mein Schiff 6 (2.534 passagiers) verschillende routes in Noord-Europa en de Baltische staten tot medio augustus 2017. Aansluitend start in Hamburg de eerste transatlantische cruise naar New York. Vanaf september 2017 cruist de jongste aanwinst in de vloot dan in de Verenigde Staten en vanaf november 2017 in Midden-Amerika.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!