AIDA Cruises onthult naam eerste Helios-klasse schip: AIDAnova

Woensdag is op de Meyer Werft in Papenburg de naam onthult van het eerste cruiseschip van AIDA Cruises in de nieuwe Helios-klasse die volledig kan varen op LNG (vloeibaar aardgas) met bijna geen uitstoot. De naam AIDAnova is weergegeven op een graffiti-banner in de bouwhal waar het schip wordt gebouwd. De bekendmaking vond plaats tijdens een Prime Time show aan boord van de AIDAperla welke live werd uitgezonden op Facebook en alle AIDA schepen wereldwijd.

In haar eerste seizoen reist de AIDAnova vanaf december 2018 naar Madeira en de Canarische Eilanden tijdens 7-daagse cruises. De cruises vertrekken vanuit Gran Canaria en Tenerife en doen 5 eilanden aan waaronder Madeira, Lanzarote en Fuertaventura. De eerste cruises van het 13e schip in de vloot van AIDA Cruises kunnen per 1 juni 2017 om 10:00 uur worden geboekt.

De eerste schetsen van de AIDAnova met video’s en 360 graden foto’s van de nieuwe hutten en informatie over de volgende belangrijkse mijlpalen in het bouwproces zijn te vinden op www.aida.de/genaumeinurlaub. De kiellegging van het nieuwe schip vindt plaats in september 2017 op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Het uitdokken staat gepland voor augustus 2018.

Op de nieuwe generatie AIDA-schepen worden de succesvolle elementen van de huidige vloot verbeterd en uitgebreid zoals het Theatrium, de brouwerij, de Beach Club en Four Elements. Er zullen echter ook volledig nieuwe voorzieningen worden aangeboden. Tot de hoogtepunten behoren o.a. 21 verschillende huttypes varierend van een penthouse suite, familie- en patiohutten tot eenpersoonskamer met balkon.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!