Flying Clipper tewatergelaten op scheepswerf Brodosplit in Kroatië

Flying Clipper

Afgelopen zaterdag, 10 juni 2017, heeft op de scheepswerf van Brodosplit in het Kroatische Split de tewaterlating van het vierde zeilschip van Star Clippers, Flying Clipper, plaatsgevonden. Bij de lanceringsceremonie waren diverse afgevaardigden van de opdrachtgever aanwezig o.a. Ann Krafft, de vrouw van de eigenaar van de rederij, die volgens traditie een fles champagne liet kapotslaan tegen de boeg en symbolisch het schip voor de eerste keer in aanraking met water liet komen.

De Flying Clipper is 162 meter lang en 18,5 meter. Ze heeft 5 masten en zeilen en een totale oppervlakte van 6.347 vierkante meter. Het schip heeft 5 dekken met accommodaties voor 450 personen, 300 passagiers in 150 luxe hutten (inclusief 34 suites met balkon en 4 ownersuites) en 74 hutten voor 150 bemanningsleden.

Het eerste nieuwbouw sinds de Royal Clipper die is opgeleverd in juli 2000, krijgt drie zwembaden waarvan er eentje een doorkijkje in de bodem gaat krijgen die in het restaurant te zien zal zijn. Er komt een waterplatform dat gebruikt kan worden als het schip voor anker gaat. Op het schip zie je de geliefde plekken van de andere schepen terug, zoals de intieme bibliotheek, het boegspriet-net en de Tropical Bar waar het avondentertainment plaatsvindt. Net als de andere schepen zijn er wel motoren aanwezig.

De Flying Clipper zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 worden opgeleverd. Het zal haar eerste zomerseizoen doorbrengen in de Middellandse Zee, waarna het naar de Caribbean trekt voor de winter. Het schip is dermate ontworpen dat het ook geschikt is om te zeilen in het Noordpoolgebied en Antarctica.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!