Riviercruises vanaf 2018 welkom in haven Huizen

Amsterdam Cruise Port maakte gisteren bekend dat deze zomer gestart wordt met de aanleg van twee nieuwe ligplaatsen voor riviercruiseschepen (tot 135 meter lang) in Huizen aan het vernieuwde historisch havengebied bij het Gooimeer. De gemeente wil graag een nieuwe bestemming worden en uitgroeien tot een aanvullende bestemming voor de riviercruiseschepen die de regio Amsterdam bezoeken.

Huizen werkt samen met de Zwitserse rederij Scylla die de plaats wil gaan aandoen met haar luxe riviercruiseschepen. “Wij liggen gunstig ten opzichte van Amsterdam, maar ook vlakbij Utrecht en op de stoep van het nieuwe land van Flevoland. Allemaal attractieve toeristenbestemmingen. En dan hebben we het nog niet eens over onze eigen sfeervolle oude dorpskern en historische havengebied”, vertelt Marlous Verbeek, wethouder van Huizen.

De bouw omvat meer dan het aanleggen van twee kades. Het gaat om het vernieuwen van bestaande steigers en kades met milieuvriendelijke walstroomaansluitingen, watervoorzieningen, hekwerken en stootranden voor de veiligheid van de passagiers. Bovendien worden comfortabele parkeer- en opstapfaciliteiten aangelegd voor touringcars.

Amsterdam Cruise Port (ACP) verwelkomt de ontwikkeling van Huizen tot attractieve bestemming voor de passagiers van de riviercruiseschepen. ACP-voorzitter Janine van Oosten zegt: “Wij zijn blij met het enthousiasme van Huizen om zich als aantrekkelijke en comfortabele riviercruisebestemming te willen presenteren. Hiermee wordt het aanbod van bestemmingen en attracties in onze regio en zelfs daarbuiten verrijkt. Tegelijk draagt het bij aan het gelijkmatiger spreiden van de groei van de riviercruise in de ACP-regio.”

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)