Gemeenteraad Amsterdam stemt in met komst brug over het IJ

Cruiseterminal Amsterdam
Cruiseterminal Amsterdam

De gemeenteraad van Amsterdam heeft donderdagavond ingestemd met het plan ‘Sprong over het IJ’ waar de komst van een fietsbrug over het IJ onderdeel van uitmaakt. Een meerderheid in de raad steunde de voorstellen van het College van Burgemeester & Wethouders, ondanks de bezwaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Provincie en de cruise industrie die de nadelige gevolgen zien voor de scheepvaart in de hoofdstad.

Eén van de consequenties is dat de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) verplaatst dient te worden, aangezien cruiseschepen door de brug de terminal niet meer kunnen bereiken. De PTA heeft eerder al de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar een nieuwe geschikte locatie. Mogelijk komt daarover later dit jaar meer duidelijkheid. De huidige verwachting is dat de bouw van de brug(gen) pas na Sail 2020 van start zal gaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Eén gedachte over “Gemeenteraad Amsterdam stemt in met komst brug over het IJ

  • 24 juli 2017 om 09:31
    Permalink

    Ik hoop dat alle rederijen Amsterdam zullen verlaten en voor Rotterdam kiezen.
    Heb je een geweldige terminal en komen er veel schepen en dan ga je de terminal verplaatsen naar het buitengebied.
    Belachelijk besluit.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​