189 passagiers geëvacueerd na brand op riviercruiseschip A-Rosa Riva

Maandagmiddag zijn op de Donau in Oostenrijk 189 passagiers aan boord van het riviercruiseschip A-Rosa Riva geëvacueerd, nadat er brand was uitgebroken in het wellness-gedeelte van het schip. Al snel na de melding waren veel hulpdiensten ter plekke om de brand te blussen en de opvarenden in veiligheid te brengen.

De 150 gasten werden opgepikt door een passerend passagiersschip Travelmarvel Sapphire. Zij bleven allen ongedeerd. De 39 bemanningsleden werden door reddingsboten van de brandweer naar de wal gebracht. Enkelen liepen rookvergiftiging op. Binnen 2 uur na de uitbraak kon het sein brand meester worden gegeven en het onderzoek worden gestart naar de exacte oorzaak van het ongeval. De recreatieruimte, de salon en een aantal hutten zouden volledig zijn uitgebrand.

Boek je A-Rosa cruise bij: 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!