Overname STX France door Fincantieri gaat niet door

STX in bedrijf bij bouw MSC Meraviglia

De half mei aangekondigde overname van STX France door Fincantieri is van de baan. Fincantieri was zich aan het voorbereiden op een meerderheidsbelang in het Franse bedrijf maar de Franse staat heeft ingegrepen. In plaats van de overname zal het bedrijf nu in handen van de staat komen. Naar verluid wilde de Franse regering niet dat Italiaanse investeerders het Franse bedrijf over zouden namen. De regering had al éénderde van de aandelen in handen en nu nog meer.

De Italiaanse scheepsbouwer  Fincantieri zou 66,66% van het aandelenkapitaal van STX France overnemen van haar huidige aandeelhouder STX Europa. Met de overname was een bedrag gemoeid van 79,5 miljoen euro. STX France heeft 2.600 medewerkers in dienst.

 

De Franse regering wil nu, als eigenaar, een constructie gaan voorbereiden dat de Italiaanse investeerders toch nog kunnen investeren maar geen meerderheidsbelang zullen krijgen.

Tot de nieuwe cruiseschepen die het komende 1,5 jaar door de 150 jaar oude werf in St. Nazaire worden opgeleverd behoren o.a. Symphony of the Seas, Celebrity Edge en MSC Bellissima.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)