Holland America Line biedt voor Panamakanaal 8 schepen en 35 cruises

Holland America Line biedt voor het aanstaande Panama-kanaal seizoen een record aan schepen. Liefst 8 schepen zullen de meren en sluizen van het Panamakanaal trotseren. In totaal worden 35 cruises aangeboden voor complete of gedeeltelijke Panamakanaalcruises die variëren van 10 tot 23 dagen.

“Het Panamakanaal is een van de grootste ontwerpwonders van deze tijd. Doordat we gemakkelijk vanaf een haven uit de Verenigde Staten kunnen vertrekken, maakt dat deze lange cruises een van de meest populaire zijn die we aanbieden, ” aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line. “Er is geen betere manier om jezelf onder te dompelen dan het Panama Kanaal waar geschiedenis tot leven komt als je ziet wat er allemaal aan te pas is gekomen om de twee oceanen met elkaar te verbinden. Iedereen zou tenminste eenmaal in zijn leven het Panama Kanaal moeten doorkruisen.”

Gedurende de bijzondere Panamakanaalcruises zullen cruisereizigers aan boord kennis kunnen maken met de cultuur van de bevolking rondom het panamakanaal. Het Explorations Central (EXC) programma biedt lokale tradities aan, culinaire ontdekkingen, taalcursussen en lezingen over onder andere de bouw van het kanaal.

Panamakanaal passage
Vanaf september 2017 tot en met mei 2018 varen het MS Amsterdam, MS Eurodam, MS Maasdam, MS Nieuw Amsterdam, MS Oosterdam, MS Westerdam en MS Zaandam samen 19 maal compleet door het Panamakanaal vanaf 5 verschillende vertreksteden. Gasten kunnen vertrekken vanuit Boston, Fort Lauderdale, San Diego, San Francisco en Vancouver (Canada).
Deze cruises omvatten tevens andere havens voor en na het Panamakanaal. Zo worden onder andere Mexico, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua en het Caribisch gebied bezocht. Het privé-eiland Half Moon Cay wordt regelmatig opgenomen in deze routes.

Gedeeltelijke passage Panamakanaal
De Zuiderdam zal zestien gedeeltelijke passages doen tijdens 10 en 11-daagse Zuid-Caribische routes. Het schip bezoekt bovendien Aruba, Bonaire, Colombia, Costa Rica, Curaçao, Grand Cayman, Panama en Half Moon Cay.

Cruises van Holland America Line op bijvoorbeeld de Eurodam zijn onder andere boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)