Cunard viert 50e verjaardag QE2 met speciale cruise op Queen Elizabeth

QE2 in Sydney (PRNewsfoto/Cunard Line Ltd)

Cruisemaatschappij Cunard viert de 50e verjaardag van haar langst dienende oceanliner, Queen Elizabeth II, met een speciale reis aan boord van het cruiseschip Queen Elizabeth. De Queen Elizabeth vertrekt op vrijdag 8 september vanuit Southampton voor een 18-daagse cruise, waarbij gasten kunnen genieten van de kanalen van Venetië, de mythische Etna in Sicilië en de schoonheid van Corfu.

‘Deze cruise is perfect getimed voor een eerbetoon aan de lancering van QE2 en haar naamgeving door HM Queen Elizabeth II 50 jaar geleden. Toen de QE2 in gebruik werd genomen in de jaren ’60 zeiden veel critici dat ze het in de tijd van het vliegtuig nog geen decennium zou volhouden, maar haar unieke ontwerp als een multifunctioneel schip betekende dat ze veelzijdig genoeg was om te opereren als transatlantische liner en cruiseschip’, aldus Angus Struthers, Vice President van Cunard.

De festiviteiten zijn verdeeld over 5 speciale themadagen met QE-geinspireerde menu’s, lezingen van speciale gasten en historische fragmenten in het dagelijkse programma, passagiersbijeenkomsten en QE2-quizzen. Als klap op de vuurpijl zal op 20 september, precies 50 jaar sinds de lancering van het schip, een QE2-gala worden georganiseerd en een historische terugblik van haar dienstjaren worden vertoond in het Royal Court Theatre van de Queen Elizabeth.

Boek nu een cruise op de Queen Elizabeth bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!