LIVE: MSC Seaview te water gelaten op scheepswerf Fincantieri in Monfalcone

Woensdagmiddag is op de scheepswerf van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri in Monfalcone het tweede cruiseschip in de Seaside-klasse van MSC Cruises, de MSC Seaview, tewatergelaten. De ‘float out’ is een belangrijke mijlpaal in de bouw van het derde next-generation mega cruiseschip (154.000 brutoton) welke valt onder het 10-jaar investeringsplan van de Mediterraanse cruisemaatschappij tot 2026. De planning is dat de MSC Seaview in juni 2018 in de vaart komt.

Honderden trotse medewerkers van Fincantieri, media, waaronder Cruisereiziger.nl, en VIPS verzamelden zich bij het imposante droogdok waar het geraamte van de MSC Seaview klaar lag om voor de eerste keer in aanraking te komen met het warme water van de Adriatische Zee. Slechts een half jaar geleden vond op dezelfde plek nog de traditionele muntceremonie plaats bij het leggen van de kiel van het schip. In minder dan een jaar tijd zal het gevaarte van staal worden getransformeerd tot een ultra modern ‘smart’ cruiseschip.

Een lokale priester voltrok de zegening van het schip, waarna het de beurt was aan de madrina om een champagnefles succesvol tegen de boeg kapot te laten slaan. Dit werd gevierd met een luid hoorngeschal. Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, toonde zich tegenover de aanwezigen tevreden over de voortgang van de bouw van het zusje van de MSC Seaside, die verderop toekeek vanuit het afbouwdok.

Na de formaliteiten was het de hoogste tijd om de sluizen van het dok te openen zodat de MSC Seaview voor de eerste keer haar naam eer aan kon doen. De stoplichten gingen op groen en het water stroomde naar binnen. Het proces zal bijna twee dagen in beslag gaan nemen, voordat het schip met een lengte van 323 meter kan worden gesleept naar het afbouwdok waar zij de volgende bouwfase ingaat. In het voorjaar van 2018 zullen alle ogen weer op de MSC Seaview zijn gericht als ze haar zeetesten ondergaat in de Adriatische Zee, voorafgaand aan haar zomerse overdracht.

De MSC Seaview, dat een capaciteit heeft van 5.429 gasten in 2.067 hutten, wordt dus in juni 2018 gelanceerd en gedoopt in het Italiaanse Civitavecchia, nabij Rome. Aansluitend zal het haar inauguratie-seizoen in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee varen. Ze krijgt als thuishavens Genua, Marseille en Barcelona en zal o.a Napels, Messina en La Valetta bezoeken. Ze zal na deze periode verder koers zetten richting Brazilië met ingang van november 2018.

De MSC Seaview is boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!