Live bij Hamburg Cruise Days: uitzwaaien!

De derde en laatste dag van de zesde editie van de Hamburg Cruise Days vond zondag plaats. De naar verwachting meer dan een half miljoen bezoekers konden genieten van 10 cruiseschepen op Europa’s grootste cruise-evenement. Daarnaast waren er elke avond festiviteiten. Langs de kade van de Elbe bevonden zich vijftien Thema-eilanden over verschillende cruise-aspecten. Cruisereiziger.nl was op uitnodiging van Hamburg Marketing aanwezig bij dit spectaculaire cruise evenement.

Gisteravond zijn vijf cruiseschepen uitgezwaaid met vuurwerk. Wat was het een prachtig half uur!

De Mein Schiff 3 kon helaas niet deelnemen aan de Grand Parade vanwege een technisch probleem. Een van de trossen bleek te zijn verstrikt in een propeller. De cruisepassagiers op de Mein Schiff 3 konden gelukkig later die nacht alsnog vertrekken op hun cruise naar Noorwegen. Bij het thema-eiland van TUI Cruises bleef het model van de Mein Schiff 3 uiteraard staan. 

Vandaag lagen de Silver Wind en MSC Preziosa in Hamburg. De laatste kwam gisteren voor de parade binnen maar had nog geen ligplaats. Steinwerder Cruise Center is de thuisbasis van de MSC Preziosa voor deze zondag. De Silver Wind ligt nabij het stadscentrum. Wist je trouwens dat er zoveel cruiseschepen interesse hadden in dit evenement dat er plek te kort zou zijn als ze allemaal waren gekomen? Ook voor de parade van zaterdagavond konden helaas een beperkt aantal schepen meevaren.

Ik maak vandaag een fietstocht langs de Elbe en zie dat ook bij Altona Cruise Center, de meest noordelijk gelegen cruiseterminal, festiviteiten zijn. Bij de Fischmarkt (waar bovendien de ‘gewone’ markt plaatsvindt) wordt om half 11 opgeruimd. Traditioneel vindt de Fischmarkt plaats tot ca. 10 uur ’s morgens. Bij het verder fietsen langs de Elbe, kom ik de vele loods-boten tegen. Zij hadden bij de Grand Parade aardig wat werk te verzetten. Elk schip werd namelijk begeleid door twee loods-boten. Verderop zie ik een museum-haven in het dorp Oevelgönne, waar je meer dan 20 verschillende oude schepen kunt bewonderen.

Via het pittoreske dorpje Övelgönne bereik ik de stranden langs de Elbe. Bij het binnenvaren op een cruiseschip zie je deze stranden liggen en de prachtige villa’s. Vooral kapiteins en loodsen bezaten (en bezitten) deze huizen op deze idyllische plek.  In het aan het water gelegen Blankenese is de fietstocht ten einde.

Met een zonnetje neem ik afscheid van de Hamburg Cruise Days en de Elbe. De MSC Preziosa en Silver Wind vertrekken aan het begin van de avond. Tot de volgende editie in 2019!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.