MS EUROPA 2: succesvolle restyling in Hamburg

De twee ultra luxe cruiseschepen van Hapag-Lloyd Cruises, de EUROPA en EUROPA 2, zijn deze maanden aan de beurt voor een uitgebreid facelift bij scheepswerf Blohm+Voss in Hamburg. Het MS EUROPA 2 is deze week weer fris uit het dok gekomen. Naast een aantal technische verbeteringen zijn een groot aantal herinrichtingen gedaan op het schip. In totaal zijn meer dan 1000 punten aangepakt tijdens het dokverblijf van 13 tot en met 27 september 2017. Tijdens deze twee weken zijn 550 specialisten aan boord gekomen om samen met de 370 personeelsleden de handen uit de mouwen te steken. Zo is er 4000m2 nieuw tapijt gelegd en 5000 liter verf gebruikt.

Een zeer grote restyling heeft plaatsgevonden op dek 9 bij de voormalige lounge met panoramische uitzichten, The Belvedere. Deze ruimte heeft een nieuwe look gekregen met andere kleuren en nieuwe meubels. De lounge is omgevormd tot koffiebar met veel ruimte om te zitten en te genieten van de boeken die voorheen in de bibliotheek stonden. De ‘oude’ bibliotheek is nu het domein voor de Cruise Sales Lounge, de plek waar je je volgende cruise kunt boeken. Daar vind je voortaan ook een klein Hapag-Lloyd Cruises museum met memorabilia.

De voormalige rookruimte en ginbar Herrenzimmer heet voortaan Collins. Een nieuwe look hoort uiteraard bij deze naamsverandering. Het is nu een sfeervolle plek geworden voor een goed gesprek onder genot van één van de 45 soorten gins. Het kunstwerk is van het lokale kunstenaarsduo Hamburg duo Sutosuto.

Het grootste project aan boord vond plaats bij de Spa op dek 5. Alle vier de sauna’s zijn gerenoveerd. Er is voortaan een Finse sauna (tot 90C), een Deep Ocean sauna (tot 55C) en een stoombad tot 45C. Tot slot is er in de kruiden sauna (tot 65C) een Zwarte Woud sfeer gecreëerd voor een relaxte atmosfeer. Het buitendek bij de sauna heeft nieuwe loungemeubels gekregen.

Na het droogdok is de EUROPA 2 vertrokken voor een 5-daagse cruise naar Scandinavië via het Kanaal van Kiel en Gothenburg. Lees meer over het ultraluxe schip hier.

Cruises op de EUROPA 2 zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)