Nieuwe Mein Schiff 1 in Turku tewatergelaten

De romp van het eerste nieuwe generatie cruiseschip van TUI Cruises, Mein Schiff 1, is vrijdag voor de eerste keer in aanraking gekomen met zeewater. Nadat de schotten van het droogdok van Meyer Werft Turku waren geopend stroomde 300 miljoen liter water in het dok met een succesvolle tewaterlating als gevolg.

Vanaf heden beginnen aan de afbouwpier de werkzaamheden aan de binnen- en buitenruimtes. Het wordt een eindsprint tot de lancering in mei 2018. Aansluitend wordt het nieuwste schip in de vloot van TUI Cruises op 11 mei 2018 als onderdeel van de 829e Hafengeburtstag in Hamburg gedoopt. Daarna staat er een 2-daagse doopreis op het programma, gevolgd door een 6-daagse maiden voyage naar Noorwegen.

De nieuwe Mein Schiff 1 zal de huidige Mein Schiff 1, die over gaat naar de Britse zustermaatschappij Thomson Cruises, vervangen. Meer informatie over de doop, het programma en wie de doopmoeder wordt, zal op een later moment bekend worden gemaakt.

De nieuwe Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 (oplevering in 2019) behoren tot een nieuwe scheepsgeneratie voor de Hamburgse rederij. Ze zullen 20 meter langer zijn dan de bestaande nieuwbouwschepen. Naast nog meer ruimte voor ‘Wohlfuhlen’ is er ook een nog grotere selectie van hutten en suites. Ze bieden plek aan maximaal 2.894 gasten.

Mein Schiff 1 wordt echt een sport- en wellness-schip met o.a. een joggingbaan met een lengte van 438 meter, bijna twee keer zo lang als op andere schepen in de vloot. Ook het sportveld Arena wordt vernieuwd. Het multifunctionele gebied wordt volledig overdekt, krijgt een groot uitschuifbaar scherm en een klimmuur. Ten slotte wordt de fitnessruimte vergroot en krijgt het een nieuwe plek op dek 15 in het midden van het schip met zicht op zee en het zwembaddek.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!