MSC Cruises installeert man overboord systeem op MSC Meraviglia

MSC Meraviglia

MSC Cruises heeft op haar vlaggenschip MSC Meraviglia een man overboord systeem ingevoerd. Het is voor de eerste keer in de cruiseindustrie dat dergelijke beveiligingssoftware aan boord wordt geinstalleerd. Het video surveillance systeem is ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven in beveiligingstechnologie, Bosch en Hewlett Packard Entreprise. Het zorgt ervoor dat snel kan worden ingegrepen in het onwaarschijnlijke geval dat een persoon of object overboord valt. Het geïntegreerde systeem maakt onderdeel uit van een uitgebreid programma van MSC Cruises om de beveiliging aan boord verder te optimaliseren.

Na een succesvolle proef met uitvoerige stresstesten en continue softwareupgrades is een netwerk van intelligente optische en thermische videocamera’s, met een bevestigd nauwkeurigheidsniveau van 97%, nu dus operationeel op de MSC Meraviglia. Na verloop van tijd zullen soortgelijke geïntegreerde systemen worden ontwikkeld en ingezet in de wereldwijde vloot van MSC Cruises.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!