Eerste wereldreis van AIDAcara gestart in Hamburg

Afgelopen dinsdag vertrok cruiseschip AIDAcara van AIDA Cruises op de allereerste wereldcruise van deze rederij. Reden genoeg om het schip feestelijk uit te zwaaien uit de Hansestad Hamburg. Kapitein Lars Krüger gaf dinsdagavond vanaf cruiseterminal Steinwerder het startsein. De AIDAcara maakte vervolgens voor haar 1100 gasten een klein ererondje langs de Elbphilharmonie waarna ze de Elbe afvoer richting zee. Als laatste afscheid kreeg het schip een vuurwerk cadeau waarbij 1000 toeschouwers meekeken.

De AIDAcara is inmiddels onderweg op een 116 daagse wereldcruise waarbij 41 havens in 23 landen worden bezocht. De eerste bestemmingen zijn Southampton, Lissabon en Funchal (Madeira). Via de Kaapverdische Eilanden zal ze naar Zuid-Amerika cruisen. Langs de Zuid-Amerikaanse kust gaan de gasten naar o.a. Rio de Janeiro en Ushuaia. Via Chili wordt de overtocht over de Grote Oceaan gemaakt naar Tahiti en Bora Bora. De AIDAcara bezoekt Nieuw-Zeeland en Australië voor het Great Barrierreef. Als laatste onderdeel van deze wereldcruise bezoeken cruisereizigers de wereldstad Singapore. De laatste 34 nachten koerst het schip terug naar Europa langs onder andere Sri Lanka, Jordanië naar de Middellandse Zee. Op 10 februari 2018 zal de AIDAcara met haar passagiers weer binnenlopen in Hamburg.

Aan boord worden tijdens deze reis bijzondere gastartiesten en gastsprekers uitgenodigd die de reis zullen aanvullen met unieke shows en lezingen over de bestemmingen, natuur en cultuur. Bovendien zal het menu aangevuld worden met meer dan 70 regionale specialiteiten.

Op 8 oktober 2018 start de AIDAaura met de tweede wereldreis voor AIDA Cruises. Deze reis gaat in 117 dagen naar 41 havens in 20 landen.  Voor meer informatie kan je terecht bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesKrasZeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.