Kiel gelegd van zesde zeecruiseschip Viking

Woensdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona de kiellegging plaatsgevonden van het zesde zeecruiseschip van Viking Ocean Cruises. Het eerste bouwblok van het schip is 11 meter lang, 28,8 meter breed en weegt 380 ton. Het schip, dat nog geen naam heeft, wordt in 2019 opgeleverd. Net als haar zusterschepen krijgt het een brutotonnage van 47.800 en 465 hutten voor 930 passagiers, met een totale capaciteit van meer 1.400 mensen, inclusief de bemanning.

Het eerste nieuwbouwschip ‘Viking Star’ is gebouwd op de scheepwerf in Marghera en kwam in maart 2015 in de vaart. De tweede (Viking Sea), derde (Viking Sky) en vierde (Viking Sun) werden in Ancona gefabriceerd in 2016 en 2017. Een paar weken geleden werd de Viking Orion, nummer vijf, gelanceerd met verwachte oplevering in 2018. De laatste 3 schepen zullen respectievelijk in 2019, 2021 en 2022 gereed zijn.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.