Nieuwe cruiseterminal voor Lissabon opent na twee jaar bouw

Lissabon opent op 10 november 2017 officieel haar nieuwe cruiseterminal waaraan twee jaar is gebouwd. Het nieuwe state-of-the-art gebouw van 24 miljoen euro heeft overigens nu al talloze designprijzen in de wacht gesleept. Eigenaar van het gebouw is Global Ports Holding, een holding die ‘s werelds meeste cruiseterminals in bezit heeft en faciliteert aan cruisepassagiers. In samenwerking met de gemeente Lissabon, lokale partners en de Portugese overheid werd de nieuwe cruiseterminal neergezet.

De terminal omvat drie etages met samen 13.800 m2 oppervlakte, twee automatische loopbruggen, check-in faciliteiten, bevoorrading en voor passagiers onder andere winkel- en restauratiemogelijkheden. Ook is er een terras met een panoramisch uitzicht. De architect van de cruiseterminal heet João Luís Carrilho da Graça, een bekende Portugese architect.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)