Venetië voert definitieve ban in voor grote cruiseschepen

Na jarenlange debatten hebben de autoriteiten in Italië besloten om in ongeveer 4 jaar definitief cruiseschepen te weren die een tonnage hebben van meer dan 55.000 brutoton. Dit betekent dat schepen die groter zijn niet meer door het kanaal om Venetië mogen varen, dicht langs het San Marcoplein.  Ook mogen deze schepen niet meer aanmeren in de huidige cruiseterminals in en naast de stad. In plaats daarvan zullen zij moeten gaan aanmeren in Marghera; de eerstvolgende plaats aan het vasteland naast Venetië.

Jarenlang hebben de inwoners van Venetië en milieu-activisten gestreden voor een verbod van cruiseschepen nabij Venetië. Een werkgroep onder leiding van de Italiaanse verkeersminister heeft uiteindelijk geleid tot het genoemde compromis.

Om bovenstaande te realiseren moeten in Marghera uiteraard nog wel cruiseterminals gebouwd worden. Een eerder plan om een vaargeul uit te graven zal niet meer nodig zijn omdat de cruiseschepen in het spoor van containerschepen zullen gaan varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Venetië voert definitieve ban in voor grote cruiseschepen

  • 8 november 2017 om 20:29
    Permalink

    Toch weer met kleine schepen varen en cruise.

  • 8 november 2017 om 22:56
    Permalink

    Cruisen is met kleine schepen veel leuker en gezelliger. Die grote bakken zijn veel te onpersoonlijk.

Reacties zijn gesloten.