Cruisereiziger
CruisemaatschappijLNGMilieu

AIDA Cruises start met LNG in havens Middellandse Zee

Na de eerste succesvolle testen zal het nieuwste cruiseschip van AIDA Cruises, AIDAperla, de komende weken geleidelijk overgaan op aandrijving door LNG, liquefied natural gas, tijdens haar ligtijd in de havens van Barcelona, Marseille en Civitavecchia. De Duitse cruisemaatschappij is inmiddels ook in gesprek met Palma de Mallorca om het mogelijk te maken om gebruik te maken van het meer milieuvriendelijke vloeibaar aardgas.

Gemiddeld besteedt een cruiseschip ongeveer 40 procent van zijn operationele tijd in de haven. Dankzij het gebruik van een dual-fuel motor aan boord kan de AIDAperla de benodigde energie van vloeibaar aardgas produceren tijdens haar verblijf in de haven. De LNG-toevoer in de haven vindt plaats via een LNG-truck. Het gebruik van LNG vermindert de uitstoot van stikstofoxiden tot 80% en de uitstoot van koolstofdioxide met nog eens 20%.

Fijnstof en zwaveloxiden worden bijna volledig vermeden. Dit is een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de belangrijkste cruisehavens van de westelijke Middellandse Zee. AIDA Cruises heeft al bijna twee jaar ervaring met deze innovatieve technologie op de AIDAprima o.a. in Rotterdam. Vanaf het najaar van 2018 wordt de volgende stap gezet met de ingebruikname van de AIDAnova die 100%, zowel in de haven als op zee, zal opereren op LNG.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje koffie , op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!