Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenPersoonlijke blogVoorbereiding

De 8 grootste nieuwe cruiseschepen van 2018

MSC Seaside in aanbouw

Een topjaar, dat wordt 2018 voor vele rederijen. Nog nooit hebben cruisemaatschappijen zoveel schepen besteld de afgelopen jaren. In 2018 komen grote familieschepen in de vaart maar ook kleine luxe schepen. In totaal verwachten we 15 nieuwe schepen (in 2017 ‘slechts’ 11), waarvan 8 familieschepen en 7 zeer luxe of expeditieschepen.

We gaan een aantal bijzondere dingen zien, zoals de Celebrity Edge met een multifunctionele zijkant die zich van onder naar boven kan verplaatsen. En wat denk je van een kartbaan op de Norwegian Bliss?

De grootste schepen dit jaar zijn de MSC Seaside, AIDAnova en Symphony of the Seas. Elk van hen biedt aan meer dan 5.200 passagiers de ruimte.  De Carnival Horizon en Norwegian Bliss doen het met 4000 passagiers ook niet slecht.

De premium rederijen, vaak 5 sterren, letten goed op de hoeveelheid passagiers en de ruimte voor elke passagier op het schip. De Celebrity Edge, Nieuw Statendam en Mein Schiff 1 blijven ongeveer op 2500-3000 passagiers zitten per schip.

Luxe kleine schepen

In 2018 worden 7 kleinere cruiseschepen opgeleverd, zeer verschillend van aard, bijvoorbeeld heel luxe of meer geschikt voor expeditiecruises.  De relatief nieuwe rederij Viking Ocean Cruises introduceert dit jaar één schip, de Viking Orion. Spannend is het voor rederij Star Clippers. Hun nieuwe zeilschip, Flying Clipper, liep vertraging op en wordt een jaar (oorspronkelijk 2017) later opgeleverd dan de bedoeling was.

Hieronder een 1e overzicht van de schepen van 2018 waarin de familierederijen centraal staan. Lees hier meer over de kleine ultraluxe schepen en expeditieschepen.

1. Norwegian Bliss – Norwegian Cruise Line

De Norwegian Bliss****  (167.800 ton, 4200 gasten) wordt het eerste cruiseschip van Norwegian Cruise Line dat voor Alaska gebouwd wordt. De oplevering vindt in april 2018 plaats. Het 16e schip in de vloot wordt uitgerust met enkele populaire onderdelen van het in China gestationeerde schip Norwegian Joy waaronder een kartbaan en lasergamen in de buitenlucht. Daarnaast zullen er ook enkele nieuwigheden hun debuut maken zoals een Texas Smokehouse. Het Aqua Park heeft twee glijbanen die over meerdere verdiepingen gaat. Voor de durfals is er een vrijeval glijbaan Ocean Loops en een Aqua Racer glijbaan waarbij gasten zij aan zij tegen elkaar kunnen racen met een spectaculair uitzicht op zee. De kleine cruisereizigers kunnen zich vermaken in het Kids’s Aqua Park en bij de Splash Academy, het jeugdprogramma dat activiteiten aanbiedt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Tieners van 13 tot 17 jaar hebben hun eigen plek Entourage, naast de arcade van het schip. Ook aan de kleinste groep, van 6 maanden tot 3 jaar, is gedacht met een Guppies speelkamer met begeleide activiteiten voor ouders en baby’s. Kortom, een echt familieschip.

Bestemmingen van de Norwegian Bliss

Tijdens haar inaugurele zomerseizoen zal de Norwegian Bliss wekelijks vanuit Seattle cruises maken naar Alaska met stops in Ketchikan, Juneau, Skagway en Victoria, Brits-Columbia. In november 2018 start haar winterseizoen vanuit Miami met 7-daagse cruises naar het oostelijk gedeelte van de Caribbean met stops in St. Thomas, Maagdeneilanden, Tortola en Nassau. Cruises zijn beschikbaar vanaf € 979.

 CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Captain Cruise Corendon

2. Symphony of the Seas – Royal Caribbean Int.

De Symphony of the Seas**** zal bij haar oplevering het grootste cruiseschip ter wereld zijn (230.000 ton, 6269 passagiers) en neemt het stokje over van zusterschip Harmony of the Seas. De Symphony zal in opbouw hetzelfde zijn; met 7 ‘neighhourhoods’ waar van alles te beleven is. Sport, waterpret, spannende glijbanen, een promenade met draaimolen, een park etc. Alles zal weer aanwezig zijn op dit zeer grote familieschip. Voor de eerste maal introduceert rederij Royal Caribbean Int. familiesuites van twee verdiepingen met een indoorglijbaan.

Bestemmingen van de Symphony of the Seas

Rederij Royal Caribbean biedt drie cruises aan vóór haar officiële inaugurele cruise op 21 april 2018. Daarna vaart het 25e schip het zomerseizoen in de Middellandse Zee vanuit Barcelona richting Palma de Mallorca, Marseille in Frankrijk en Livorno en Civitavecchia in Italië. Cruises zijn beschikbaar vanaf €697 (4-daagse cruise in oktober 2018)

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

3. Carnival Horizon – Carnival Cruise Line

Carnival Horizon

Carnival Horizon****(133.500 ton, 3934 passagiers) ziet ook in april het levenslicht. Het cruiseschip zal veel populaire faciliteiten zowel qua restaurants, bars, entertainment als activiteiten aanbieden die ook beschikbaar zijn op zusterschip Carnival Vista zoals de SkyRide, het IMAX-theater, het WaterWorks waterpark, het Seuss at Sea programma en de Alchemy Bar. Daarnaast zullen er ook een aantal innovaties hun intrede doen.

Carnival Horizon zal beschikken over een breed scala aan categorieën accommodaties waaronder de populaire Havana hutten en extra ruime Family Harbor hutten.

Bestemmingen van de Carnival Horizon

De Carnival Horizon komt op 2 april 2018 in de vaart. Na oplevering van het schip door bouwer Fincantieri maakt de Carnival Horizon haar eerste cruises in de Middellandse Zee. Daarna arriveert het schip op 23 mei 2018 in New York om eerst vanuit daar en later vanuit Miami cruises naar het Caribisch gebied te maken. Cruises zijn beschikbaar vanaf €320 (september 2018)

Cruisereizen Captain Cruise

4. Mein Schiff 1 – TUI Cruises

Mein Schiff 1***** (97.000 ton, 2500 passagiers) is het vijfde nieuwbouw schip voor het Duitse TUI Cruises en is gebouwd bij Meyer Turku. De nieuwe Mein Schiff 1 vervangt naamgenoot Mein Schiff 1, waarvan afscheid wordt genomen. De ‘nieuwe’ Mein Schiff 1 biedt ruime hutten en suites aan zoals de Himmel & Meer suites met een dakterras en grote familiehutten. Voor Suitegasten zijn er extra faciliteiten zoals een lounge. Bij TUI Cruises is veel inclusief onder de noemer ‘Premium All Inclusive’ zoals veel drankjes, vrijwel alle restaurants, sauna en sportfaciliteiten.

Bestemmingen van de Mein Schiff 1

De Mein Schiff 1 vaart het gehele zomerseizoen vanuit Kiel voor 8- en 10-daagse cruises in de Oostzee en naar Noorwegen. Daarna vaart de Mein Schiff 1 naar de Canarische Eilanden tot en met april 2019. Cruises op de Mein Schiff 1 zijn beschikbaar vanaf €748 (8 dagen).

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

5. Nieuw Statendam – Holland America Line

MS Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam***** (99.500 ton, 2.650 gasten) wordt een zusterschip van de Koningsdam.  De Nieuw Statendam bevat all innovatieve ruimtes die succesvol zijn geïntroduceerd op de Koningsdam, zoals de Grand Dutch Café en Rudi’s Sel de Mer. Tevens zullen op de nieuwbouw enkele vernieuwingen worden doorgevoerd, zoals een vergrote Neptune Lounge voor suitegasten en de mogelijkheid om buiten te dineren bij Tamarind. De gerenommeerde designers Adam D. Tihany en Bjorn Storbraaten zullen verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en het design van de Nieuw Statendam. De Nieuw Statendam komt in december 2018 in de vaart.

Bestemmingen van de Nieuw Statendam

Op 5 december 2018 vertrekt het ms Nieuw Statendam uit Civitavecchia om haar eerste reis te maken. Het doet er 15 dagen over om de Atlantische Oceaan over te steken en Fort Lauderdale te bereiken. Vanaf december 2018 tot april 2019 gaat het ms Nieuw Statendam tijdens het inaugurele seizoen de gouden stranden en zonovergoten hemel van het Caribische gebied ontdekken tijdens cruises vanuit Fort Lauderdale. Alle Caribische routes omvatten stops op Half Moon Cay, het privé eiland in de Bahamas dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen, spannende excursiemogelijkheden, exclusieve strand cabanas en kindvriendelijke activiteiten. Vanaf zomer 2019 vaart de Koningsdam vanuit Amsterdam. Cruises zijn boekbaar vanaf €499 (5 dagen).

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

6. AIDAnova – AIDA Cruises

De AIDAnova **** (180.000 ton, 5.200 gasten) is het 1e cruiseschip van AIDA Cruises in de Helios klasse. Het schip kan volledig varen op LNG (vloeibaar aardgas) met bijna geen uitstoot.

Op deze nieuwe generatie AIDA-schepen worden de succesvolle elementen van de huidige vloot verbeterd en uitgebreid zoals het Theatrium, de brouwerij, de Beach Club en Four Elements. Er zullen echter ook volledig nieuwe voorzieningen worden aangeboden. Tot de hoogtepunten behoren o.a. 21 verschillende huttypes variërend van een penthouse suite, familie- en patiohutten tot eenpersoonskamer met balkon.

Bestemmingen AIDAnova

In haar eerste seizoen reist de AIDAnova vanaf december 2018 naar Madeira en de Canarische Eilanden tijdens 7-daagse cruises. De cruises vertrekken vanuit Gran Canaria en Tenerife en doen 5 eilanden aan waaronder Madeira, Lanzarote en Fuertaventura. Cruises op de AIDAnova zijn beschikbaar vanaf € 625 (8 dagen).

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

7. Celebrity Edge – Celebrity Cruises

De Celebrity Edge***** (129.000 ton, 2900 gasten) is het 1e cruiseschip van Celebrity Cruises in de nieuwe Edge klasse.  ‘Eden’ is de naam van een drie dekshoge lounge met 7000m2 glas zodat gasten zich verbonden voelen met buiten. De Celebrity Edge zal van veraf herkenbaar zijn door de Magic Carpet. Aan de zijkant van het schip beweegt een platform ter grootte van een tennisbaan, langs de zijkant van het schip van boven naar beneden. Op de top bevindt zich een specialiteitenrestaurant voor 90 gasten. Ter hoogte van dek 14 zorgt de Magic Carpet voor uitbreiding van het zonnedek en zwembad. Op dek 5 wordt het een buiten dineer-optie bij restaurant Destination Gateway. Nieuwe revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen de hut en het balkon. De nieuwe Edge hutten met een Infinite Veranda introduceren een drempelloze ruimte van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water, waarbij de hut ruimtelijker aan gaat voelen. Het nieuwe design voegt 23% meer oppervlakte toe en 10% grotere badkamers dan de Celebrity Solstice klasse.

Bestemmingen Celebrity Edge

De Celebrity Edge zal na oplevering in december 2018 haar eerste winterseizoen in het Caribisch gebied gaan varen, daarna keert ze terug naar Europa. De Celebrity Edge zal in de zomer van 2019 cruises gaan maken in de Middellandse Zee. Ze krijgt haar thuishaven in Barcelona en in Civitavecchia. Cruises zijn beschikbaar vanaf €1026 (8 dagen).

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

8. MSC Seaview – MSC Cruises

De MSC Seaview**** (154.000, 5.400) is een schip dat gemaakt is voor het mooie weer. De MSC Seaside is het zusje van de Seaview. Ook dit schip beschikt over een interactief en origineel-ontworpen aquapark op zee, met vier glijbanen en vele attracties voor alle leeftijden. Er is veel buitenruimte zodat passagiers optimaal kunnen genieten van de zon en de bestemming. De boulevard van 323 meter is voorzien van vele faciliteiten zoals winkels, restaurants en zonmogelijkheden.

Bestemmingen MSC Seaview

De MSC Seaview zal in haar auguratieseizoen (zomer 2018) de Westelijke Middellandse zee bevaren en onder andere wekelijks aanmeren bij historisch- en cultuurrijke steden als Genua, Marseille en Barcelona. Cruises op de MSC Seaview zijn beschikbaar vanaf €599 (8 dagen).

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)