De 7 ‘kleinste’ nieuwste en luxe cruiseschepen van 2018

Een topjaar, dat wordt 2018 voor vele rederijen. Nog nooit hebben cruisemaatschappijen zoveel schepen besteld de afgelopen jaren. In 2018 komen grote familieschepen in de vaart maar ook kleine luxe schepen. In totaal verwachten we 15 nieuwe schepen (in 2017 ‘slechts’ 11), waarvan 8 familieschepen en 7 zeer luxe of expeditieschepen. Lees meer over de familieschepen hier.

Luxe kleine schepen

In 2018 worden 7 kleinere cruiseschepen opgeleverd, zeer verschillend van aard, bijvoorbeeld heel luxe of meer geschikt voor expeditiecruises.  De relatief nieuwe rederij Viking Ocean Cruises introduceert dit jaar één schip, de Viking Orion. Spannend is het voor rederij Star Clippers. Hun nieuwe zeilschip, Flying Clipper, liep vertraging op en wordt een jaar (oorspronkelijk 2017) later opgeleverd dan de bedoeling was.

1. Seabourn Ovation – Seabourn

De Seabourn Ovation*****+ (49.350 ton, 604 passagiers) van ultraluxe rederij Seabourn is het zusje van de Seabourn Encore. Seabourn Ovation wordt uitgerust met een extra dek en nieuwe uitgebreide publieke ruimtes.  Aanvullend beschikt elke suite over een privé veranda. Het schip, dat in de lente van 2018 wordt geïntroduceerd, is een doorontwikkeling van de Odyssey-klasse schepen die tussen 2009 en 2011 in de vaart kwamen.

Bestemmingen Seabourn Ovation

De Seabourn Ovation zal tijdens haar inaugurele seizoen zowel Amsterdam, Vlissingen als Rotterdam aandoen (begin juni 2018). Waarbij je ook de unieke mogelijkheid krijgt om in IJmuiden aan boord te stappen van een cruise op de Seabourn Ovation. Het schip start op 5 mei 2018 haar maiden voyage in Venetië. De Seabourn Ovation zal het grootste deel van haar eerste seizoen actief zijn in de wateren van Noord-Europa, het verkennen van de Oostzee (met 3 dagen in St. Petersburg), Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Cruises zijn beschikbaar vanaf €3999 (8 dagen Oostzee).

Captain CruiseCruisereizenTravel Store

2. National Geographic Venture – Lindblad

Expeditieschip National Geographic Venture (100 passagiers) is het zusje van National Geographic Quest. Het schip wordt gebouwd in Seattle. Van de 50 hutten hebben 22 een balkon. Het schip krijgt de beschikking over 24 kayaks, paddleboards, snorkeluitrustingen en Zodiacs.

Bestemmingen van de National Geographic Venture

De maiden voyage van de Venture staat op 24 juni 2018 gepland naar Alaska en Brits-Columbia. In het zomerseizoen vaart het schip achtdaagse cruises in Alaska (beschikbaar vanaf $5,990).

Meer informatie

3. Viking Orion – Viking Ocean Cruises

De Viking Orion is het vijfde identieke zeecruiseschip (48.000 ton, 930 passagiers) van Viking Ocean Cruises. Net als bij haar riviercruiseschepen richt Viking Ocean Cruises zich op het luxe segment in de markt met een all-inclusive concept. In de prijs van de cruise zijn o.a. de excursies, gebruik van Wi-Fi en wijn en bier bij lunch en diner inbegrepen. In het oog springen verder de verandah-suites die 20% groter zijn dan gemiddeld en meer overnachtingen in havens. De inrichting is Scandinavisch.

Bestemmingen Viking Orion

De Viking Orion start vanaf 19 juni 2018 met haar eerste cruise vanuit Barcelona. In de zomermaanden verblijft het schip oin de Middellandse Zee waarna ze via Azië uiteindelijk naar Sydney (december) gaat. Cruises in Europa op de Viking Orion zijn beschikbaar vanaf $2999 (ca €2686) voor 8 dagen.

Meer informatie

 

4. & 5. Le Champlain & Le Lapérouse – Ponant

Le Champlain en Le Lapérouse zijn de eerste twee van vier ultraluxe expeditieschepen van de Franse rederij. De ‘Ponant Explorers’ krijgen een capaciteit van 184 passagiers. Er zullen 110 bemanningsleden aan boord zijn.  Ze worden gebouwd op de Vard scheepswerf van Fincantieri in Noorwegen. De schepen, die een Ice Class 1c certificaat krijgen, zullen voldoen aan de internationale CLEANSHIP label met diverse milieuvriendelijke onderdelen, waaronder een dynamische positioneringssysteem waarmee kan worden voorkomen dat bij het van anker gaan er schade ontstaat aan de zeebodem, elektronische aandrijving, 3D sonar, dieselmotoren die draaien op minder vervuilende dieselolie voor de scheepvaart, aan boord afvalwater en rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiezuinige lampen.

Bestemmingen Le Champlain & Le Laperouse

Le Lapérouse begint vanaf juni 2018 in het Noorden van Europa, van IJsland tot en met Noorwegen. Daarna vaart ze naar de Middellandse Zee en gaat ze via Sri Lanka en Singapore naar Nieuw-Zeeland. 

De Champlain zal vanaf september na een korte periode in de Middellandse Zee de oceaan oversteken om naar Zuid-Amerika te gaan en daar als expeditieschip te fungeren.
Cruises op beide schepen zijn beschikbaar vanaf €1950 (8 dagen, vertrek begin september op Le Champlain).

Waterproof Cruises & ExpeditionsCaptain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

6. Flying Clipper – Star Clippers

Flying Clipper**** (8.770 ton, 300 passagiers) is het nieuwe zeilschip dat momenteel in Split wordt gebouwd. Dit vierde schip is de eerste nieuwbouw sinds de Royal Clipper die is opgeleverd in juli 2000. De Flying Clipper wordt het grootste schip voor Star Clippers met plek voor 300 passagiers.

Het nieuwe schip krijgt drie zwembaden waarvan er eentje een doorkijkje in de bodem gaat krijgen, die in het restaurant te zien zal zijn. Er komt een waterplatform dat gebruikt kan worden als het schip voor anker gaat. Uiteraard komt er een groot aantal keuzemogelijkheden aan hutten (150 stuks), inclusief 34 suites met balkon en 4 ownersuites. Het restaurant biedt een open zitting. Op het schip komen de geliefde plekken van de andere schepen terug, zoals de intieme bibliotheek, het boegspriet-net en de Tropical Bar waar het avondentertainment plaatsvindt. Net als de andere schepen zijn er wel motoren aanwezig, maar wordt er zoveel mogelijk gezeild.

Bestemmingen van de Flying Clipper

Momenteel zijn de routes van de Flying Clipper nog niet bekend.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Roald Amundsen

7. Roald Amundsen – Hurtigruten

Roald Amundsen (21.000 ton, 530 passagiers), vernoemd naar een Noorse Noordpool-pionier, wordt het groenste cruiseschip ooit. In juli 2018 wordt het schip opgeleverd.

Het is het eerste cruiseschip ter wereld dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. De hybride motoren zullen het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat het een periode volledig emissievrij kan varen. De nieuwe expeditieschepen (265 hutten bevatten voor 530 passagiers) zijn ontworpen door Rolls Royce.

Bestemmingen van de Roald Amundsen

De Roald Amundsen vaart langs de kust van Zuid-Amerika en naar Antarctica. Cruises op het

Waterproof Cruises & ExpeditionsBBICaptain CruiseNorske

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)