Cruisereiziger
Reisbureau

Zeetours Cruises overgenomen door Duitse e-domizil

Zeetours Cruises is overgenomen door een Duits bedrijf, e-domizil. Na een succesvolle entree in 2015 in de Nederlandse cruisemarkt door de overname van Cruisewinkel en een zeer sterke groei in Duitsland en Zwitserland gedurende de afgelopen jaren, breidt het cruisereisdeel van e-domizil groep verder uit. Sinds 24 januari 2018 behoort Zeetours Cruises uit Rotterdam tot e-domizil GmbH.

Zeetours Cruises is in de afgelopen jaren zowel door consumenten als door reisprofessionals uitgeroepen tot beste cruise specialist in Nederland. De expertise en branchekennis van de Zeetours-medewerkers vormen een belangrijke aanvulling op
e-domizil. 

Detlev Schäferjohann, directeur van e-domizil GmbH, en Patrick Cépèro directeur van Cruisewinkel.nl BV verheugen zich op de integratie van de bedrijven: “Wij zijn ervan overtuigd dat de overname van Zeetours onze leidende marktpositie verder versterkt.”

“De Nederlandse consument koopt een cruisevakantie graag via het reisbureau, daarom verheugen wij ons zeer op de nauwe
samenwerking met de reisbureaupartners van Zeetours”, aldus Detlev Schäferjohann. Zeetours Cruises heeft in de voorbije decennia hechte en goede partnerschappen opgebouwd met alle reis retail-organisaties in Nederland, waaronder VakantieXperts, D-Reizen, Dutch Travel Alliance en de The Travel Club. “Met Zeetours hebben wij niet alleen het marktleiderschap in Nederland voor onze onderneming binnengehaald, maar ook ervaren personeel met veel vakkennis. De know how van Zeetours is een goede aanvulling op de expertise die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd”.

Patrick Cepero: “Wij zijn verheugd dat e-domizil zich blijft richten op groei in de Nederlandse markt. Afgelopen jaren hebben we veel bereikt: een verbeterd boekingsplatform, de vergroting van ons cruise portfolio, de implementatie van dynamic packaging en de verdere ontwikkeling van onze reispakketten. Dit alles heeft in belangrijke mate bijgedragen aan onze omzetgroei van momenteel meer dan 30%”.

Zeetours is opgericht in 1962 als een Joint-Venture van Holland America Line en Wagons-Lits. In 2006 werd Zeetours onderdeel van De Reisspecialisten Groep. Marcel Veenhuizen, directeur van Zeetours Cruises verheugt zich op de toekomstige samenwerking: “Samen kunnen wij synergiën op ICT gebied beter benutten, van elkaars kennis en ervaring profiteren en het cruise portfolio voor onze klanten verder uitbouwen. Het samenbrengen van onze bedrijven biedt
niet alleen mogelijkheden om onze marktpositie in Nederland te verstevigen maar ook om de cruisemarkt in Nederland te vergroten. Wij zijn erg blij met deze stap en kijken uit naar de samenwerking met het team van Cruisewinkel en e-domizil.” aldus Marcel Veenhuizen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger