Carnival Corporation bestelt tweede nieuwe schip voor P&O Cruises

Carnival Corporation heeft bij de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft een tweede nieuw ‘next generation’ cruiseschip besteld. Dit schip wordt in 2022 opgeleverd. Het eerste schip, Iona, wordt verwacht in 2020. Ook het tweede schip (180.000 ton) zal net als de eerste, ongeveer 5200 gasten kunnen herbergen.

Carnival Corporation is bezig om 19 nieuwe schepen aan de vloot van diverse rederijen toe te voegen. Al deze schepen gaan in de vaart tussen 2018 en 2022. Het nieuwe P&O schip wordt het boegbeeld van ‘groen cruisen’ doordat het op LNG gaat varen.  Voor P&O betekend de komst van twee van dergelijke grote schepen dat de capaciteit vergroot wordt met 22%. Momenteel heeft P&O drie schepen exclusief voor volwassenen (Adonia, Arcadia en Oriana) en 5 schepen voor families (Aurora, Oceana, Azura, Ventura en Britannia). De Britannia is het laatste nieuwe schip dat toegevoegd is in 2015.

Wil je weten welke cruiseschepen de komende jaren gebouwd worden? Ga hier naar het overzicht van nieuwe cruiseschepen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.