Meivakantie cruise: met de MSC Meraviglia naar Groot-Brittannië

Ben je op zoek naar een cruise met de hele familie in de meivakantie? Maar moet er wel genoeg te beleven zijn voor de kinderen? Dan is dit de ideale cruise:

Vanuit Hamburg vaart op 29 april 2018 de nog geen jaar oude MSC Meraviglia een mooie 12 daagse reis naar Groot-Brittannië. Een voordelige mogelijkheid om het geliefde rondje te maken, want in de zomer betaal je voor een dergelijke reis al snel het dubbele.  Bovendien geldt er momenteel een zeer aantrekkelijke korting van 50% voor de 2e persoon. Wij bekijken de cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis.

De bestemming: Groot-Brittannië

Op de eerste dag van je cruise scheep je in de mooie Duitse maritieme stad Hamburg. Je kunt gemakkelijk met het vliegtuig (6x per dag) aanvliegen vanaf Schiphol naar Hamburg. Met het openbaar vervoer bereik je gemakkelijk het centrum van Hamburg. De bus of de taxi brengt je tot cruiseterminal Steinwerder waar de MSC Meraviglia op je ligt te wachten. Ga een dag van te voren om nog optimaal van Hamburg te genieten en de Elbphilharmonie nog even te bewonderen van boven. ‘s Avonds vertrekt de Meraviglia om 20:00 uur. De tocht naar zee is een aanrader.

Schotland

De eerste dag op zee volgt en je hebt de hele dag om het nieuwe schip te verkennen. De Meraviglia komt op dinsdag aan in de Schotse haven van Invergordon. Heb je altijd het monster van Loch Ness willen zien? Ga mee op een excursie naar het meer.  De dag erna bezoek je het oude Kirkwall met een intieme oude sfeer. De MSC Meraviglia heeft een dag nodig om nabij de hoofdstad van Schotland te komen: je meert aan in Greenock. Een treinrit van 35 minuten brengt je in Glasgow. Edinburgh is anderhalf uur met de trein.

Ierland

In Ierland meert de Meraviglia aan in Dublin en in Cork. Dublin behoeft weinig introductie. De geweldige jonge atmosfeer, U2, een nostalgische echte Ierse hoofdstad.  Vergeet niet in een pub een drankje en een maaltijd te nemen. Cork is een historische plaats met een immense kathedraal.

Engeland

Tot slot is Southampton je laatste bestemming. Velen gaan naar Londen, maar een middag in Southampton is zeer gemoedelijk. Er is een groot overdekt winkelcentrum en tijdens een historische wandeling leer je de maritieme geschiedenis kennen. Na de laatste dag op zee, arriveer je na 11 nachten in Hamburg. Einde van een geweldige (mei)vakantie!

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
29 april 2018 (zondag) Hamburg (Duitsland) inschepen & vertrek: 20:00 uur
30 april Dag op zee
1 mei Invergordon (Schotland) 08:00-20:00 uur
2 mei Kirkwall (Schotland, tender) 08:00-20:00 uur
3 mei Dag op zee
4 mei Greenock (voor Glasgow, Schotland) 08:00-19:00 uur
5 mei Dublin (Ierland) 07:00-17:00 uur
6 mei Cork (Ierland) 08:00-18:00 uur
7 mei Dag op zee
8 mei Southampton (Engeland) 08:00-20:00 uur
9 mei Dag op zee
10 mei (donderdag) Hamburg (Duitsland) 06:00 uur

Je schip: MSC Meraviglia

MSC Meraviglia is gloednieuw. et schip is in juni 2017 in de vaart gekomen en biedt plek aan maximaal 5.700 passagiers. De MSC Meraviglia is het grootste en meest innovatieve cruiseschip dat ooit gebouwd is door een Europees-gevestigde cruisemaatschappij.

Galleria Meravigila

Het schip bevat mooie ruimtes en voor het eerst een indoor promenade van twee dekken met winkels, 12 restaurants en innovatieve bars. Deze promenade heeft een uniek LED dak met een wisselend decor. Er is een groot aquapark voor de kinderen met glijbanen en een touwparcours. Er zijn twee zwembaden op het middendek met het grootste LED scherm op zee, een Bamboo zwembad met schuifdak en een zwembad op het achterdek met veel ligruimte in het amfi theater. In het nieuwe Carousel theater worden twee Cirque du Soleil shows gegeven met dineroptie of cocktail.

MSC biedt voor het eerst hutten van twee verdiepingen met privé whirlpool, familiehutten voor maximaal 10 personen en uiteraard de (vergrote) MSC Yacht Club met privé lounge, restaurant en zwembad inclusief whirlpool.

Cruisereiziger heeft een aantal dagen op de MSC Meraviglia mee mogen varen. Lees hier alles.

Gegevens MSC Meraviglia:

 In de vaart  2017
 Brutotonnage  167.600
 Lengte en breedte  315 meter lang, 43 meter breed
 Passagiers  5.700
 Bemanning  1356
 Aantal     passagiersdekken  14

Hutten & Prijzen

Op de MSC Meraviglia zijn de volgende hutten momenteel nog boekbaar. In onderstaande prijzen is de 50% korting voor de 2e persoon al verwerkt (boek wel vóór 28 februari 2018). Kinderen varen mee met veel korting. Ben je alleenreizend? De MSC Meraviglia biedt ook eenpersoons-studio’s. Voor families zijn er familiehutten met een stapelbed voor de kinderen.

  • Binnenhut (15 m2) is verkrijgbaar voor €889 per persoon.
  • Buitenhut (18 m2) vanaf €1149
  • Balkonhut – vanaf €1419
  • Suite – vanaf  €1989

Inclusief

  • Havengelden
  • Koffie, thee en water in de (buffet)restaurants
  • Maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks)

Vraag een offerte aan

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)