Nieuw cruiseschip Norwegian Cruise Line krijgt naam Norwegian Encore

Het vierde en laatste cruiseschip van Norwegian Cruise Line in de Breakaway Plus klasse krijgt de naam Norwegian Encore. De Amerikaanse cruisemaatschappij maakte het nieuws bekend tijdens de ceremonie voor het snijden van het eerste stuk staal op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Het is de officieel start van de bouw van het 17e schip in de vloot van Norwegian Cruise Line.

De Norwegian Encore (167.800 brutoton), die eerder nog bestemd leek voor de Chinese markt, zal vanaf de herfst van 2019 wekelijkse cruises gaan maken naar de Caribbean vanuit Miami. De officiële opleverdatum staat gepland op 31 oktober van dat jaar. De komende maanden zullen meer details bekend worden gemaakt over het design, de accommodaties, de eetgelegenheden en andere voorzieningen aan boord.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de faciliteiten op de Norwegian Encore (4.000 gasten) niet veel zullen verschillen van haar zusterschepen. De Norwegian Bliss en Norwegian Joy beschikken o.a. over een kartbaan, lasergamen en een uitgebreide versie van The Haven, het luxe schip in een schip concept. De Norwegian Escape biedt daarnaast o.a. een Waterfront promenade en Broadway-entertainment.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!