Meer details over cruiseprogramma 2019 Nieuw Statendam vanuit Amsterdam

MS Nieuw Statendam

Holland America Line heeft meer details bekendgemaakt over het cruiseprogramma dat gepland staat voor haar nieuwste cruiseschip Nieuw Statendam volgend jaar zomer vanuit Amsterdam. Het tweede Pinnacle klasse schip zal een collectie van 7- en 14-daagse routes gaan varen naar de Noorse Fjorden, de Oostzee, IJsland en de Noordkaap.

Van mei tot aan september zal de Nieuw Statendam vanuit de hoofdstad in totaal 9 keer twee verschillende 7-daagse cruises maken naar de meest populaire havens in Noorwegen. Op 9 juni en 7 juli staan langere 14-daagse reizen gepland met 8 havens in Noorwegen tijdens het oversteken van de poolcirkel.

In mei en augustus staan er ook twee 14-daagse routes gepland naar de Oostzee met Amsterdam als vertrek- en eindpunt. De bestemmingen die worden aangedaan zijn Kopenhagen en Aarhus (Denemarken), Warnemünde en Kiel (Duitsland), Tallinn (Estland), St. Petersburg met overnachting (Rusland), Helsinki (Finland) en Stockholm (Zweden).

Cruisereizigers die graag de Britse Eilanden en IJsland willen bezoeken kunnen op 4 augustus inschepen voor een 14-daagse cruise naar Newcastle upon Tyne (Engeland), South Queenferry, Edinburgh met overnachting ivm de Edinburgh Military Tattoo (Schotland), Reykjavik met overnachting, Isafjordur, Akureyri (IJsland) en Alesund en Bergen (Noorwegen).

In september zoekt de Nieuw Statendam het warme water op in de Middellandse Zee tijdens een 12-daagse cruise van Amsterdam naar Civitavecchia (Italië). Het schip vaart twee 10-daagse cruises vanuit het voorportaal van Rome naar Kroatië, Montenegro, Griekenland en ItaliË. Een andere 10-daagse cruise doet Spanje, Gibraltar, Frankrijk, Monaco en Italië aan.

Op 27 oktober maakt de Nieuw Statendam vervolgens vanuit Civitavecchia de transatlantische oversteek naar Fort Lauderdale tijdens een 14-daagse reis met stops in Cartagena, Malaga, Cadiz (Spanje) en Ponta Delgada (Azoren).

Het 2.666 passagiers tellende Nieuw Statendam wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera. Het zusterschip van het MS Koningsdam wordt op 1 december opgeleverd. Op 5 december vertrekt haar maiden voyage vanuit Civitavecchia, een 14-daagse transatlantische cruise naar Fort Lauderdale. Daarvandaan gaat het 3- tot 10-daagse cruises maken in de Caribbean.

Boek een cruise op de Nieuw Statendam bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!