Eemstocht Norwegian Bliss start dindag, donderdag aankomst in Nederland

Scheepsbouwer Meyer Werft heeft donderdag bekendgemaakt dat de Eemstocht van het nieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Bliss, volgende week dinsdag van start zal gaan in Papenburg. Oorspronkelijk stond de reis naar de Eemshaven gepland voor aankomend weekend, maar de weersomstandigheden en de waterstanden laten dat niet toe. Volgens de laatste planning komt het eerste schip dat op maat is gemaakt om in Alaska te varen donderdagochtend in Nederland aan. Later zal de Norwegian Bliss (167.800 brutoton) enkele dagen op de Noordzee technische en nautische testen ondergaan. Op 19 april staat de overdracht gepland aan de rederij.

Voor de Eemstocht wordt vooralsnog, onder voorbehoud van getijden en weer, het volgende tijdschema gehanteerd. De duur van van de verschillende passages (Emssperrwerkes) wordt zo kort mogelijk gehouden.

Dinsdag 13 maart 2018:

– ca. 19:30 uur: Schip gereed voor vertrek (Papenburg)
– ca. 20:00 uur Passage Dockschleuse (Papenburg)

Woensdag 14 maart 2018:

– ca. 02:00 uur: Passage Weener Brücke (Weener)
– ca. 04:15 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
– ca. 08:00 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)
– ca. 10:15 uur: Passage Emssperrwerk
– ca. 11:45 uur: Passage Emden

Donderdag 15 maart 2018:

– ca. 06:00 uur Aankomst Eemshaven

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. De Norwegian Bliss zal de Eemstocht richting Noordzee achteruit met twee sleepboten afleggen ten behoeve van de manoeuvreerbaarheid.

De Eemstocht van de Norwegian Bliss is live te volgen via de webcam van de Meyer Werft en via een livestream van de regionale Duitse zender NDR.

Interesse in cruisen op de Norwegian Bliss? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!