Viking Sun tijdens wereldreis gedoopt in Shanghai

Foto: Viking Ocean Cruises

Het vierde zeecruiseschip van Viking Cruises, Viking Sun, is donderdag officieel gedoopt tijdens een feestelijke ceremonie op de Bund in het hart van Shanghai. Het schip vaart momenteel een 141-daagse wereldcruise van Miami naar Londen. Het is de eerste keer dat een zeecruiseschip van Viking China aandoet. Eerder deze week arriveerde de Viking Sun (47.800 brutoton) met 930 gasten aan boord in Shanghai via de Yangtze-rivier en de Huangpu-rivier. Ze werd daar in de haven hartelijk verwelkomd door de lokale bewoners.

Nadat de Viking Sun aanmeerde bij de Shanghai Port International Cruise Terminal werden de gasten en genodigden getrakteerd op een hightech show en concert aan de waterkant met een eerbetoon aan de vriendschappelijke band tussen Noorwegen en China. Het Shanghai Philharmonisch orkest, de Chinese operazangers Dai Yuqiang en de Noorse zangeres Sissel Kyrkjebø zorgden voor het muzikale vermaak. Li You, Vice-President van de China Merchant Bank Financial Leasing knipte als doopmoeder een lint door waardoor een fles Noorse aquavit tegen de romp kapot werd geslagen.

Vrijdag vervolgt de Viking Sun weer haar wereldreis naar Zuid-oost Azie en India. Daarna wordt koers gezet naar de Middellandse Zee via de Rode Zee en het Suezkanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!