Amsterdam middelpunt in unieke combinatiecruises Viking

Viking Sky in Amsterdam

Viking biedt dit jaar voor de eerste keer een combinatiecruise aan, waarbij een riviercruise wordt gekoppeld aan een zeecruise. Gasten krijgen de unieke kans om de rivieren van Europa te ontdekken op de Viking Longships voordat ze koers zetten naar Scandinavie op een van de oceaanschepen van Viking.

De twee routes die in 2018 en 2019 in juni worden aangeboden gaan van Budapest naar Bergen (22 dagen) en van Basel naar Bergen (15 dagen). Daarbij worden 6 landen en 15 tot 19 bestemmingen aangedaan. In beide gevallen wordt er via o.a. de Donau en de Rijn koers gezet naar Amsterdam. Na een bezoek aan Kinderdijk stapt men bij de Passenger Terminal Amsterdam over op een fjordencruise naar Bergen. 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Amsterdam middelpunt in unieke combinatiecruises Viking

  • 4 april 2018 om 11:29
    Permalink

    Vreemd dat deze rivier- en zeecruise combinatie niet eerder is gedaan terwijl er vele riviercruise en zeegaande schepen Amsterdam aan doen. Voordelen zijn o.a. dat toeristen deels de binnenstad ontlasten en men ook tot de ontdekking komt dat er meer is dan alleen maar Mokum. Door verder ook Europa in te reizen komen andere Europese en Nederlandse steden in beeld die anders buiten schot zijn gebleven. De omgekeerde volgorde, zee- EN riviercruise, zou ook een optie kunnen zijn. Wellicht dat men ook vanuit Rotterdam een rivier- en zeecruise combinatie kan organiseren. Spreiding en differentiatie in de cruisewereld, zijn sleutelwoorden voor de toekomst die nieuw elan geven aan het begrip cruisen, waar ook het milieu mee gediend is…!
    Frans Eekhout

Reacties zijn gesloten.