(Video) MSC Armonia raakt pier in haven van Roatan

Het cruiseschip MSC Armonia van MSC Cruises is vandaag bij het aanmeren in de haven van Roatan in Honduras in aanraking gekomen met de pier. Naar verluidt is er zowel op het schip als op de kade niemand gewond geraakt. De botsing heeft echter wel behoorlijke schade veroorzaakt aan de pier. Het is momenteel onduidelijk in welk mate het schip is beschadigd. De aanvaring werd door een omstander op camera vastgelegd. Op de beelden is te zien dat de MSC Armonia met relatief hoge snelheid naar de pier vaart. Beide ankers waren al neergelaten, mogelijk in een poging om het schip te vertragen. De MSC Armonia is momenteel bezig aan een 8-daagse cruise naar de Caribbean vanuit Havana, Cuba.

Update: MSC Cruises heeft in een verklaring laten weten dat er momenteel onderzoek wordt gedaan wat de reden is waarom het schip afweek van haar koers. Volgens de Mediterraanse cruisemaatschappij zijn de gasten en bemanning geen moment in gevaar geweest. Het schip heeft zelf slechts lichte schade overgehouden aan de botsing met de pier. Na herstelwerkzaamheden door het personeel van de MSC Armonia en externe experts gaven de lokale autoriteiten groen licht om de cruise te vervolgen naar haar volgende bestemming Belize, waar het volgens planning wordt verwacht. 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.