Cruise van de week: Met de Koningsdam naar de Baltische Staten

Binnenkort vertrekt de Koningsdam uit Amsterdam voor een prachtige cruise over de Oostzee naar de Baltische Staten. Een zeer complete reis voor een mooie prijs! Op 20 mei vertrekt de Koningsdam voor 15 dagen naar Kopenhagen, Warnemünde, Tallinn, 2 dagen St. Petersburg, Helsinki, Stockholm én pareltje Kiel.  De prijs voor deze cruise? Vanaf €1099 (binnenhut) per persoon. Dat is nog geen €74 per dag.

De bestemming: Baltische Staten

Je vertrekt op zondag 20 mei gemakkelijk uit Amsterdam. Het schip zal om 17:00 de trossen los gooien om richting de sluizen van IJmuiden te gaan.  Omdat het een eindje varen is naar Kopenhagen ben je één volledige dag op zee voordat je bij je eerste bestemming bent. Kopenhagen heeft heel veel gezichten en je zult moeten kiezen wat je gaat doen in 1 dag. Naar het wereldberoemde Tivoli (pret)park? Naar Ny Carlsberg Glyptotek Kunst Museum of toch liever shoppen en een bootrondvaart doen?

De volgende dag meert de Koningsdam in Warnemünde aan. Veel niet-Europese passagiers kiezen voor een (hele) lange dag excursie naar Berlijn, maar waarom niet rustig op eigen houtje naar Rostock? En ‘s middags lekker uitrusten in het gezellige kustdorpje Warnemünde zelf. Tip: aan de overkant van het water (er gaat een veerpont) is een klein zeehonden observatorium Marine Science Center van de Universiteit Rostock. 

Na een dag op zee op de Koningsdam bereik je Talinn.  Er liggen die dag niet veel cruiseschepen nabij het oude stadje, zodat je in relatieve rust het oude gedeelte van Talinn kunt ontdekken. Ga zeker even een tour op en langs de stadsmuren doen.

Dé haven waar iedereen naar uitkijkt is St. Petersburg in Rusland. Je verblijft er twee dagen en benut je tijd daarom optimaal. Je hebt een visum nodig, maar als je excursies bij de Holland America Line boekt (of andere gerenommeerde excursie-aanbieders) dan is je visum inbegrepen.

Laat je vooral verwonderen van de schoonheid van de gebouwen die de tsarenfamilie liet bouwen. Heb je de kans, ga dan mee op één van de snelle bijzondere boten die je naar Peterhof brengt.

Scandinavische vriendelijkheid

Helsinki ligt erg dichtbij. Pak zeker de hop-on-hop-off bus zodat je de stad goed leert kennen. Bezoek bijvoorbeeld het oude Olympisch Stadion en verwonder je over de ijsbrekers die in de haven liggen.  Over oude schepen gesproken; in Stockholm is een absolute aanrader het Vasa Museum. Hier staat een opgedoken oud houten schip dat een kort leven kende. Vlak na de doop, zonk het schip in de haven. Water speelt een zeer grote rol in de stad en als het even kan, loop dan langs een van de grote boulevards.

De laatste twee bestemmingen zijn wat minder bekend. Kiel en Aarhus. In beide steden meer je aan op loopafstand van het centrum. In Kiel proef je de maritieme historie, huur een fiets of doe mee aan een fietsexcursie zodat je veel kunt zien van de stad. In Aarhus is een ‘witte’ fietsenprogramma waar je op vele plekken een fiets kunt meepakken. Het is de tweede grootste stad van Denemarken maar wordt niet vaak bezocht door cruiseschepen.

Na een laatste zeedag, bereikt de Koningsdam Amsterdam weer. Het einde van een werkelijk prachtige cruise!

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
20 mei 2018 (zondag) Amsterdam vertrek 17:00 uur
21 mei op zee
22 mei Kopenhagen 07:00-16:00 uur
23 mei Warnemünde (Duitsland) 07:00-22:00 uur
24 mei op zee
25 mei Talinn (Estland) 09:00-17:00 uur
26 mei St. Petersburg (Rusland) 07:00 uur aankomst
27 mei St. Petersburg (Rusland) 18:00 uur vertrek
28 mei Helsinki (Finland) 07:00-17:00 uur
29 mei Stockholm (Zweden) 08:00-18:00 uur
30 mei op zee
31 mei Kiel (Duitsland) 07:00-17:00 uur
1 juni Aarhus (Denemarken) 08:00-17:00 uur
2 juni op zee
3 juni (zondag) Terug in Amsterdam 07:00 uur

 

Het schip: Koningsdam

De Koningsdam is het nieuwste schip van de premium rederij Holland America Line en is in 2016 in de vaart gekomen.  Het schip is minder klassiek ingericht dan de andere schepen in de vloot. Er zijn talloze (betaalde) specialiteitenrestaurants en een uniek Grand Dutch Café waar je typische Nederlandse lekkernijen kunt kopen. Als het weer wat slechter is, zorgt het overdekte zwembad toch nog voor waterpret.

Gegevens Koningsdam:

 In de vaart  2016
 Brutotonnage  99.500
 Lengte en breedte  297 meter lang, 38 meter   breed
 Passagiers  2650
 Bemanning  1036
 Aantal     passagiersdekken  12

Balkonhut KoningsdamHutten

Op de Koningsdam zijn talloze stateroom categorieën momenteel nog boekbaar.

 • binnenhut (min. 14 m2 ) is verkrijgbaar vanaf € 1099 per persoon.
 • buitenhut (min. 16 m2) vanaf €1099,
 • balkonhut (min. 21 m2) met beperkt of vrij zicht €1499

De suites:

 • Vista-suite (min. 24 m2) vanaf €2399,
 • Signature-suite (min. 36,5 m2) vanaf €4299,
 • Neptune suite (min. 43 m2) met Neptune Lounge toegang vanaf €4499

Klik hier voor een uitgebreid Cruisereiziger overzicht van de hutten op de Koningsdam.

Inclusief

Havengelden, koffie, thee, water, alle maaltijden, roomservice, theatervoorstellingen en entertainment.

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruise is boekbaar bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Cruise van de week: Met de Koningsdam naar de Baltische Staten

 • 1 mei 2018 om 16:04
  Permalink

  Miriam,
  Klein type foutje, zie onderstaand stukje, Vertrek is 20 mei, voor de rest een mooie reis en zeker niet duur!
  Aad

  De bestemming: Baltische Staten
  Je vertrekt op zondag 20 juni gemakkelijk uit Amsterdam. Het schip zal om 17:00 de trossen los gooien om richting de sluizen van IJmuiden te gaan. Omdat het een eindje

Reacties zijn gesloten.