Nieuw cruiseschip P&O Cruises krijgt naam: Iona

Iona wordt de naam van het nieuwste cruiseschip van P&O Cruises dat in het voorjaar van 2020 wordt opgeleverd door scheepsbouwer Meyer Werft. De naam van het grootste cruiseschip (183.900 brutoton) in de vloot van de Britse rederij is gekozen uit 30.000 suggesties die door cruisereizigers zijn ingediend bij een wedstrijd. Het is vernoemd naar een eiland aan de westkust van Schotland. Het behoort tot de Binnen-Hebriden.

‘Er is geen betere naam voor ons nieuwe schip dan naar een eiland dat een van de mooiste plekken is van het Verenigd Koninkrijk: Iona’, aldus Paul Ludlow, Senior Vice President van P&O Cruises. De naam combineert de historische banden van de cruisemaatschappij met Schotland met het vieren van de verbinding van het eiland met de zee. De komende maanden zullen er meer details bekend worden gemaakt over het schip dat volledig zal gaan opereren op LNG.

Nieuwsgierig naar de Iona? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!