Grondige renovaties gepland voor Hurtigruten schepen

De Noorse rederij Hurtigruten heeft besloten om twee van haar schepen, de Richard With en de Nordlys, te renoveren. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de Noorse scheepswerf Fosen, die daarmee buitenlandse concurrenten aftroefde. De afgelopen jaren liet Hurtigruten al vaker met succes onderhoudsprojecten uitvoeren door Fosen.

De Richard With wordt in november van dit jaar onder handen genomen. Daarbij worden alle hutten zowel van de passagiers als de bemanning opgeknapt met een nieuw interieur en nieuwe badkamers en komen er meer suites. Ook alle publieke ruimtes worden gerenoveerd zoals nieuwe restaurants, bars, lounges en buitenbubbelbaden. Daarnaast krijgt het hoofdrestaurant panoramische ramen.

In de lente van 2019 is het vervolgens de beurt aan de Nordlys, die ook een complete make-over krijgt. Zowel de Richard With als de Nordlys staan ook op de nominatie om te worden omgebouwd naar hybride aandrijving op LNG motoren in combinatie met elektriciteit. Naar verwachting worden deze werkzaamheden voor 2021 uitgevoerd.

Interesse in cruisen met Hurtigruten? Vraag een offerte aan bij:

Waterproof Cruises & ExpeditionsBBICaptain CruiseNordicNorske Noorwegen Reizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!