Succesvolle eerste proefvaart voor expeditieschip Ponant

Het eerste schip va Ponant in de Explorer-klasse, Le Lapérouse, heeft deze maand haar eerste proefvaart succesvol afgesloten. Voor de kust van Noorwegen doorstond het schip glansrijk alle nautische en technische testen van de Vard scheepswerf, een dochteronderneming van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het 180 passagiers tellende expeditieschip wordt in juni aan de Franse rederij opgeleverd. Le Lapérouse maakt haar debuut in IJsland om vervolgens koers te zetten naar de Middellandse Zee, de Indische Oceaan, Azie en Oceanie.

De bouw van de 5 andere schepen in de Ponant Explorer reeks staat ondertussen niet stil. Op 4 april van dit jaar werd het eerste stuk staal gesneden voor zowel het vijfde als zesde schip, Le Bellot en Le Surville. Oplevering van deze units staat gepland in 2020. Le Champlain arriveerde op 27 april in Noorwegen. Daar zal de constructie worden afgebouwd. Haar eerste inaugurele cruise staat op 25 oktober in Honfleur gepland. De bouw van de Le Bougainville en Le Dumont d’Urville (oplevering in 2019) vindt momenteel plaats in Roemenië.

Cruises met het expeditieschip Le Lapérouse zijn o.a. boekbaar bij:

Waterproof Cruises & ExpeditionsCaptain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!