Scheveningen verwelkomt eerste cruiseschip: MS Berlin

Scheveningen ontving dinsdag voor de eerste keer een cruiseschip in haar haven. Het 420 passagiers tellende MS Berlin had de primeur. Het 139 meter lange en 17,5 brede cruiseschip van de Duitse cruiserederij FTI Cruises werd aan het begin van de avond onder grote belangstelling onthaald. De passagiers werden getrakteerd op een optreden van Shantykoor Scheveningen. Woensdag rond 13:00 uur zette het voormalige Das Traumschiff, dat twee weken geleden vertrok uit Nice, alweer koers naar Duitsland. De komst van het MS Berlin is het resultaat van een actieve campagne van The Hague Marketing Bureau om kleine cruiseschepen naar Den Haag te krijgen. Dit moet de toerisme en de werkgelegenheid bevorderen. De stad hoopt de komende jaren meerdere kleine cruiseschepen te ontvangen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!