Kusmond voor AIDAnova bij Meyer Werft

Deze week ontving de AIDAnova haar stralende kusmond in de Meyer Werft in Papenburg. Daarvoor werd 50 liter zwarte, oranje en rode verf gebruikt. De mond, ogen en golf strepen op de boeg zijn een idee van de kunstenaar Feliks Büttner uit het Duitse Rostock. Alle schepen van AIDA hebben deze kenmerkende boegschildering.

Op 30 mei werd voor het eerst het bouwdok opengezet zodat het water het dok in kon stromen. Daarna is het schip versleept naar een andere plek voor de laatste werkzaamheden, o.a. voor de bovengenoemde typerende kusmond beschildering, montage van de propellors en plaatsen van schoorsteen en andere masten. Vanwege de hoogte van het schip (69,3 meter) moest daarmee gewacht worden tot na het uitdokken.

Over precies 3 maanden, op 31 augustus zal de AIDAnova tijdens een openlucht concert AIDA Open Air in Papenburg worden gedoopt. De doopmoeder is nog steeds een goedbewaard geheim.

Vanaf half september vertrekt de AIDAnova over de Eems naar het Nederlandse Eemshaven voor testen en laatste afstellingen. Op 15 november 2018 wordt de AIDAnova officieel overhandigd aan AIDA Cruises en neemt kapitein Boris Becker het roer over van het eerste cruiseschip ter wereld dat vaart op vloeibaar aardgas (LNG). Na een aantal korte cruises naar Rotterdam gaat de AIDAnova naar de Canarische Eilanden voor haar eerste (winter)seizoen.

Wil jij als eerste cruisen met de AIDAnova? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.