Cruisereiziger
Overdracht

Viking Orion klaar en overgedragen aan Viking Cruises

 

Op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona is het vijfde schip voor Viking, de Viking Orion, overgedragen aan de rederij. Net als haar voorgangers is de Viking Orion (47.800 ton) een relatief klein schip met plek voor 930 passagiers. Het schip is ingericht met veel Scandinavische invloeden zoals bijvoorbeeld de interieurs en de spa, met een sneeuwgrot. De Orion is vernoemd naar het sterrenbeeld en ter ere van de bijdrage van doopmoeder Dr. Anna Fisher aan het Orion exploratievoertuigproject van NASA. Fisher is een Amerikaanse chemicus, hulpverleningsarts en onlangs gepensioneerde NASA astronaute.

De Viking Orion is volgens de laatste veiligheidsnormen gebouwd en heeft bijvoorbeeld een ‘Safe return to port’ systeem. Daarnaast is er gedacht aan duurzaamheid door verminderde uitstoot en minimaal brandstof verbruik door een gestroomlijnde boeg.

De komende jaren bouwt Fincantieri ook de Viking Jupiter (2019) en daarna nog eens 10 nieuwbouwschepen tot en met 2026.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)