Viking Orion klaar en overgedragen aan Viking Cruises

 

Op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona is het vijfde schip voor Viking, de Viking Orion, overgedragen aan de rederij. Net als haar voorgangers is de Viking Orion (47.800 ton) een relatief klein schip met plek voor 930 passagiers. Het schip is ingericht met veel Scandinavische invloeden zoals bijvoorbeeld de interieurs en de spa, met een sneeuwgrot. De Orion is vernoemd naar het sterrenbeeld en ter ere van de bijdrage van doopmoeder Dr. Anna Fisher aan het Orion exploratievoertuigproject van NASA. Fisher is een Amerikaanse chemicus, hulpverleningsarts en onlangs gepensioneerde NASA astronaute.

De Viking Orion is volgens de laatste veiligheidsnormen gebouwd en heeft bijvoorbeeld een ‘Safe return to port’ systeem. Daarnaast is er gedacht aan duurzaamheid door verminderde uitstoot en minimaal brandstof verbruik door een gestroomlijnde boeg.

De komende jaren bouwt Fincantieri ook de Viking Jupiter (2019) en daarna nog eens 10 nieuwbouwschepen tot en met 2026.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.