Royal Caribbean verbant eind 2018 plastic rietjes

Op alle 50 cruiseschepen in de vloot van Royal Caribbean Cruises zullen vanaf 2019 geen plastic rietjes meer worden gebruikt. De cruisemerken Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises, TUI Cruises en Pullmantur Cruises hebben zich gecommitteerd aan een uitgebreid programma om zo veel mogelijk plastic aan boord te verbannen ter bescherming van de oceanen.

Sinds een jaar hanteren de cruiseschepen al het beleid dat plastic rietjes alleen op aanvraag verkrijgbaar zijn. Het nieuwe beleid gaat volgend jaar een stap verder. Gasten die om een rietje vragen ontvangen een papieren rietje in plaats van een plastic rietje. Passagiers zullen ook Forrest Stewardship Council-gecertificeerde houten koffieroerstaafjes en prikkers van bamboe gaan zien.

Na rietjes, roerstaafjes en prikkers zal het bedrijf haar aandacht gaan richten op het gebruik van andere plastics die eenmalig worden gebruikt zoals verpakkingen, bekers en tassen. Het doel is om al het plastic aan boord te vervangen door meer duurzame alternatieven. Het totale plan zal tot en met 2020 in fasen worden doorgevoerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!