Cruisereiziger
Ongeval

Vrouw valt van Norwegian Star, na 10 uur gered

Norwegian Star

In de nacht van zaterdag op zondag is een Britse vrouw van boord het cruiseschip Norwegian Star gevallen. Na 10 uur in het water te hebben gelegen is ze uiteindelijk levend uit het water gehaald. Het cruiseschip van Norwegian Cruise Line was op het moment van het ongeluk onderweg van Dubrovnik naar Venetië in de Adriatische Zee. Ongeveer 60 zeemijl ten zuiden van Pula viel ze rond middernacht bij het achtersteven van het schip in het water. Het is op dit moment nog onbekend hoe het voorval kon plaatsvinden.

Onmiddelijk nadat bekend werd dat de vrouw overboord was geraakt werd een opsporings- en reddingsoperatie gestart. Daarbij werd ook de Kroatische kustwacht gealarmeerd, die een patrouilleschip en een vliegtuig stuurde om te zoeken. Uiteindelijk werd de Britse door het patrouilleschip gered. Ze heeft gelijk medische hulp gekregen en daarna voor nader onderzoek gebracht naar een ziekenhuis in Pula. De Norwegian Star kwam met 6,5 uur vertraging aan in de haven van Venetië. Passagiers die hierdoor problemen ondervonden met hun terugreis zijn geholpen door de rederij.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!