Eerste kiel gelegd van expeditieschip Crystal Endeavor

Dinsdag is op de scheepswerf van MV Werften in het Duitse Stralsund de kiel gelegd van het eerste luxe expeditieschip van Crystal Cruises, Crystal Endeavor. Tijdens de ceremonie werden volgens traditie geluksmunten geplaatst onder het eerste blok dat daarna in het droogdok werd getild. De festiviteiten werden bijgewoond door de bondskanselier van Duitsland Angela Merkel in haar rol als lid van de Duitse Bondsdag.

De Crystal Endeavor wordt ‘s werelds grootste Polar-klasse schip (20.000 brutoton). Het wordt 164 meter lang en krijgt een capaciteit van 200 passagiers, die worden gehuisvest in 100 suites varierend van 28 tot 105 vierkante meter. Tot de andere voorzieningen behoren o.a. 6 restaurants, een volledige spa, fitnessruimte en een zonnedek met zwembad van 2 verdiepingen. Het schip is verder uitgerust met de laatste navigatietechnologie, een mini-onderzeeboot, helicopter en zodiacs.

Naar verwachting zal oplevering van de Crystal Endeavor begin 2020 plaatsvinden. Na een serie van charters zal het inaugurele seizoen na de Olympische Spelen in Tokyo in augustus 2020 van start gaan. De 12- tot 22-daagse reizen wijken af van de traditionele cruiseroutes. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Japan, het Russische Verre Oosten, Indonesie, Borneo en de Filippijnen, Nieuw-Zeeland en Tasmanie, Australie en The Great Barrier Reef en Antarctica. De verkoop is inmiddels van start gegaan.

Cruises met de Crystal Endeavor zijn o.a. boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!