Pacific Princess redt 3 bemanningsleden van gekapseisde Belgische vissersboot

Het cruiseschip Pacific Princess heeft zaterdagavond 3 Belgen gered op de Noordzee. Het trio zat op een reddingsvlot, nadat hun vissersboot was gekapseisd ongeveer 30 kilometer voor de kust van Norwich. Het cruiseschip van de Amerikaanse cruisemaatschappij Princess Cruises ontdekte het lichtbaken van het vlot en slaagde er onder moeilijke omstandigheden (hoge golven) in om de drenkelingen aan boord te krijgen. Dit tot opluchting van veel passagiers die de reddingsactie vanaf de Pacific Princess gadeslagen.

Helaas bleek later dat twee andere vissers van dezelfde boot, ook met de Belgische nationaliteit, om het leven zijn gekomen. Hun lichamen werden door de autoriteiten, na een grootschalige zoekactie met meerdere helikopters en reddingsboten, bij het schip aangetroffen. De Pacific Princess was op de terugweg naar Dover van een 9-daagse cruise naar Ierland, Schotland en Wales.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​