Pacific Princess redt 3 bemanningsleden van gekapseisde Belgische vissersboot

Het cruiseschip Pacific Princess heeft zaterdagavond 3 Belgen gered op de Noordzee. Het trio zat op een reddingsvlot, nadat hun vissersboot was gekapseisd ongeveer 30 kilometer voor de kust van Norwich. Het cruiseschip van de Amerikaanse cruisemaatschappij Princess Cruises ontdekte het lichtbaken van het vlot en slaagde er onder moeilijke omstandigheden (hoge golven) in om de drenkelingen aan boord te krijgen. Dit tot opluchting van veel passagiers die de reddingsactie vanaf de Pacific Princess gadeslagen.

Helaas bleek later dat twee andere vissers van dezelfde boot, ook met de Belgische nationaliteit, om het leven zijn gekomen. Hun lichamen werden door de autoriteiten, na een grootschalige zoekactie met meerdere helikopters en reddingsboten, bij het schip aangetroffen. De Pacific Princess was op de terugweg naar Dover van een 9-daagse cruise naar Ierland, Schotland en Wales.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!