Carnival Horizon raakt pier in New York bij aanmeren

Het nieuwste cruiseschip van Carnival Cruise Line, Carnival Horizon, is dinsdag bij het aanmeren in aanraking gekomen met pier 90 in New York. Het schip kwam terug van een 8=daagse cruise naar het oostelijke gedeelte van de Caribbean. Niemand raakte bij het incident, waarvan de exacte oorzaak nog onbekend is, gewond.

De schade aan de boeg van het tweede cruiseschip in de Vista-klasse bleek minimaal en had geen impact op zowel de veiligheid als het functioneren. Het is inmiddels alweer vertrokken voor haar volgende cruise naar de Caribbean. De schade aan de pier betrof twee metalen steunbalken en een deel van de parkeerplaats op het bovendek van de pier.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.