Video: Fred. Olsen Cruise Lines viert reünie vloot in Cadiz

Fred Olsen Cruise Lines vierde maandag feest in Cadiz. De Spaanse havenstad was het decor voor de samenkomst van de vier zeecruiseschepen in de vloot van de Britse cruisemaatschappij, Balmoral, Braemar, Boudicca en Black Watch. Het evenement met de titel ‘Captains in Cadiz’ was pas de tweede keer, dat de gehele vloot op 1 plaats samen  kwam. De eerste keer was in juli 2015 in het Noorse Bergen.

Vlak voor 08:00 uur voeren de vier schepen de haven van Cadiz binnen met in totaal 4.000 gasten. Die werden hartelijk verwelkomd door een Spaanse band en tal van feestelijke spandoeken. Vervolgens was het tijd voor de diverse festiviteiten en evenementen die samen met de havenautoriteiten en verschillende toerismepartners in Cadiz en Andalusië waren georganiseerd, aan boord op de kade en door de gehele stad.

Een belangrijk onderdeel van de feestdag ‘Captains in Cadiz’ was het samenbrengen van alle 8 kapiteins van de vier cruiseschepen. Zij waren allen aanwezig bij een ceremoniële uitwisseling van scheepsschildjes en herdenkingsgeschenken met de burgemeester van Cadiz. Daar was ook de voorzitter van Fred. Olsen Cruise Lines, Fred. Olsen Junior, bij aanwezig.

In konvooi vertrokken de vier cruiseschepen om 17:00 uur weer uit Cadiz, begeleid door de klanken van een plaatselijke jazzband en een sleepboot met waterkanon. In formatie voer de gehele vloot onder de The Constitution of 1812 brug door voordat het op weg ging naar hun volgende bestemming. Op 4 april 2020 zien ze elkaar weer bij de volgende reünie in Funchal.

Zie onderstaande video met hoogtepunten van de reünie:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!